• Es convoca la XIV edició del concurs periodístic Josep Pernau

  29 octubre, 2019

  El concurs, adreçat a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius dels centres educatius de la ciutat, consisteix en l’elaboració de cartes al director o articles d’opinió en què es fomenta una actitud reflexiva, crítica i tolerant.

  Rafa Gimena President del Col·legi de Periodistes de Lleida i Sandra Castro, regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes
  Autor:
  Ajuntament de Lleida
  Font:
  Ajuntament de Lleida

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació de Lleida i la Paeria convoquen conjuntament el concurs periodístic Josep Pernau, que enguany arriba a la 14a edició. La regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, i el president del Col·legi a Lleida, Rafa Gimena, han presentat la nova convocatòria, que s’adreça a l’alumnat d’ESO, batxillerat i cicles formatius de centre educatius del a ciutat.

  Castro ha explicat que el concurs consisteix en l’elaboració de treballs amb el format de cartes al director (per a l’alumnat d’ESO) i articles d’opinió (per al de batxillerat i de cicles formatius) sobre qualsevol temàtica del seu interès, escrit en català o castellà. El concurs compta amb la col·laboració de diferents mitjans de comunicació locals, ràdio i premsa, per fer la difusió dels articles guanyadors i finalistes. Gimena ha assenyalat que la iniciativa promou l’expressió escrita i la reflexió sobre temes que interessin als i les participants i la seva publicació és la manera més activa de rebre retorn.

  El concurs s’organitza amb els següents objectius:

  -Oferir a alumnat l'oportunitat d'expressar i donar a conèixer la seva opinió sobre temes que els preocupa o els agrada.

  -Fomentar en els nois i les noies una actitud reflexiva i crítica, des d'una vessant respectuosa i tolerant envers la societat.

  -Incentivar l'estructuració de les idees.

  -Afavorir l'expressió escrita.

  -Fomentar en l’alumnat el coneixement de la premsa escrita i la seva lectura.

  La data límit de presentació de treballs és el 12 de desembre de 2019. Hi ha 3 categories: 1a categoria: 1r i 2n d’ESO; 2a categoria: 3r i 4t d’ESO, i 3a categoria: batxillerat i cicles formatius. S’han establert com a premis per a cada categoria: 1 tablet per als guanyadors i 3 MP4 per als tres primers finalistes.

  L’acte de lliurament de premis tindrà lloc al febrer de 2020, al Saló de Plens de l’Ajuntament. El veredicte del jurat es farà públic en el mateix acte. El jurat està format per periodistes i professors de secundària de la ciutat i presidit per Rafa Gimena.

  El concurs periodístic porta el nom de “Josep Pernau” en homenatge a aquest veterà periodista, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda carrera en els mitjans de comunicació. Va morir el 14 de novembre de 2011.

  L’activitat, promoguda per la Paeria i el Col·legi de Periodistes, s’inclou en el programa educatiu municipal “Educació a l’Abast”, que organitza anualment la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, per als centres educatius de Lleida.

  Concurs periodístic Josep Pernau 19/20

  L’edició passada el concurs va rebre 352 treballs (116 de 1r cicle d’ESO; 154 de 2n cicle d’ESO, i 82 de Batxillerat i CF), de 16 educatius centres educatius d’ensenyament secundari, públics i concertats / privats. Els professors de llengua catalana i castellana fan una selecció prèvia i participen en el concurs els millors treballs de cada classe.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.