• Es donen a conèixer els finalistes del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

  21 novembre, 2022

  El jurat de la XXXV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer ha fet públics avui els finalistes a les diferents categories d’aquesta convocatòria.

  Foto dels guanyadors de l'any 2021
  Autor:
  Aj. Torredembarra

  Un total de 150 treballs optaven al premi, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador: 27 en la categoria Camp de Tarragona, 59 en la modalitat de Periodisme Turístic, 20 en la de Comunicació Local i 44 en la de Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

  Després de la deliberació del jurat, els finalistes són:

  Premi Camp de Tarragona, dotat amb 8.000 euros:

  • “Deportats tarragonins als Camps Nazis”, de Xavier de Gispert i Zegrí, Enric García Jardí i Lluís Comes, emès a Tarragona Ràdio el 22 de juliol de 2022.
  • “El Cas CF Reus – Buscant culpables”, d’Andreu Rauet Munté, Adrià Tella i Víctor Gómez, emès a Canal Reus TV l’1 de juliol de 2022
  • “El tardofranquisme (1970-1975). Capítol 1 de la sèrie Reus 1970-2020: La transformació d’una ciutat”, emès a Canal Reus TV el 22 de maig de 2022. Direcció de Guillem Latorre i idea original de Josep Maria Martí.

   

  Premi de Periodisme Turístic, dotat amb 6.000 euros i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català:

  • “Tijuana, el no lugar”, de Santiago Tejedor, publicat al mitjà digital Coolt l’11 de gener de 2022.
  • “Historia del periodismo de viajes. Los pioneros del Antiguo Egipto”, de David Rull i Santiago Tejedor, publicat a National Geographic Historia el 10 de gener de 2022.
  • “Nueva Zelanda: Cruzando la carretera del Mundo Olvidado», de Dani Keral, publicat al número 149 de Condé Nast Traveler España i en versió digital a traveler.es el 2 de març de 2022.

   

  Premi de Comunicació local, dotat amb 3.000 euros:

  • “El poble resistent”, de Jesús Jordi Pinatella , publicat al número 54 de la revista Fet a Tarragona, al juliol-agost de 2022.
  • “Memòria assonant”, de Carles Esporrín. Documental finalista als Premis de l'audiovisual català (edició 2022), que va ser visible a la plataforma FILMIN, durant el mes de febrer de 2022.
  • “Quan mossèn Àngel va guiar set joves cambrilencs al cim de l’Aneto”, de Lluís Rovira i Barenys, publicat a la Revista Cambrils el setembre de 2021.

   

  Fotoperiodisme Camp de Tarragona, dotat amb 3.000 euros:

  • “Canvi climàtic”, de Carles Esporrín, realitzada el 14 de novembre de 2021 i publicada el 30 de novembre de 2021 a l’Ara Camp de Tarragona.
  • “Desnonament”, del fotoperiodista d’El País Josep Lluís Sellart, realitzada el 31 d’agost de 2022.
  • “Les filles del pastor”, de Jordi Borràs, presa el 23 de març de 2022 i publicada el 6 de maig de 2022 a La Mira.

  Els guanyadors de les diferents categories es donaran a conèixer aquest divendres, 25 de novembre (20.30h). L’acte de lliurament serà produït i retransmès en directe per TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, a través de la TDT i tac12.tv. També es podrà seguir per Ona La Torre, emissora municipal de Torredembarra. La gala serà presentada per l’actor Eloi Isern, amb direcció i guió de Toni Orensanz. L’acte de lliurament del premi compta amb el suport de la Diputació de Tarragona.

  En aquesta edició, formen part del jurat Neus Bonet, editora i presentadora de l’informatiu de Catalunya Ràdio “Catalunya migdia cap de setmana” i Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere 2020; Jordi Farré, professor agregat dels Estudis de Comunicació de la URV i investigador d’ASTERISC, Grup de Recerca en Comunicació; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Girona, periodista, escriptor i soci fundador de Canal Reus TV; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia, Premi Nadal de 2013 i Premio Nacional de Periodismo Cultural 2020.

  D’altra banda, el jurat del Premi de Fotoperiodisme, la creació del qual és una de les novetats d’aquesta edició, està integrat per Sandra Balsells, Premi Ortega i Gasset a la Millor Labor Informativa (2006) i docent de la Universitat Ramon Llull des del 1995; Esteve Giralt, president de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; i Anna Surinyach, fotoperiodista i editora de fotografia de la revista 5W.

  Tota la informació del premi es troba disponible al web www.premimanyeiflaquer.cat.

   

  Premis:
  Premi Mañé i Flaquer de Periodisme

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.