• Es presenta la beca d'investigació en comunicació audiovisual Montserrat Minobis

  11 febrer, 2022

  Impulsada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. L'objectiu de la Beca d’investigació en comunicació audiovisual neix amb l’objectiu de promoure i difondre un treball de recerca sobre programes i productes de contingut feminista emesos en qualsevol format audiovisual per a millorar-ne el coneixement i fer-ne divulgació. La beca, que s'ha presentat a Figueres, tindrà una dotació de 5.000 euros i es poden presentar treballs de recerca sobre programes i productes de contingut feminista

  Presentació a Figueres de la Beca Montserrat Minobis
  Autor:
  Ajuntament de Figueres

  La primera edició de la beca començarà amb treballs de la temporada 2020-2021. Tindrà una dotació econòmica de 5.000 euros i es poden presentar mitjans d’àmbit local i comarcal. Les participants seran persones llicenciades en Periodisme i Ciències de la comunicació, col·legiats i col·legiades del Col·legi de Periodistes, associades de l’Associació de Dones Periodistes i qui acrediti experiència en recerca en continguts audiovisuals amb perspectiva de gènere.

  Durant la presentació que s'ha fet aquest matí a Figueres, hi ha participat Joan Brunet en representació del Col·legi de Periodistes, Marta Corcoy com a presidenta de l'Associació de Dones Periodistes, l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, com a entitat col·laboradora i ciutat natal de la periodista, i el vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas. Juntament amb Carme Minobis, germana de l'exdegana del Col·legi de Periodistes, tots els participants han lloat i destacat la figura de la Montserrat.

  Montserrat Minobis va destacar per la seva trajectòria periodística i política, portant els valors feministes en les seves disciplines. Va formar part de la Comissió organitzadora de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, va ser membre fundadora de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i en va ser presidenta durant 10 anys. També va ser degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i directora de Catalunya Ràdio.  En els seus últims anys de vida va coordinar la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género.

  En la vessant política va militar, els anys 70 del segle XX, a Unió Democràtica de Catalunya, a Nacionalistes d’Esquerra i l’any 1995 va formar part de la candidatura d'Iniciativa per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona.

   

  2 Comentaris

  1. (no verificat)
   M'alegra molt k es reconeixi el valor de la recordada Montserrat Mlnobi
  2. (no verificat)
   Las bases son tan restrictivas que parecen hechas a medida para alguien.

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.