• Es presenta la primera beca de fotoperiodisme d’investigació

  25 abril, 2016

  La fundació Photographic Social Vision ha anunciat la creació de la primera beca a Espanya dirigida al fotoperiodisme d’investigació amb una dotació de 8.000 euros. El termini de presentació de projectes, que finalitzarà el 10 de juny.

  La fundació Photographic Social Vision –que enguany celebra el quinzè aniversari– ha anunciat avui en roda de premsa la creació de la primera beca a Espanya dirigida al fotoperiodisme d’investigació dotada amb 8.000 euros. Això implica que és la primera beca d’aquest tipus pels professionals del sector, fotògrafs, experts en investigació i estudiants amb experiència.

  A partir d’avui s’obre el termini de presentació de projectes, que finalitzarà el 10 de juny. En aquest període es podran presentar projectes (individuals o col·lectius) que abordin temàtiques d’interès social inèdites o plantejades des de perspectives diferents a com s’han abordat fins ara. Tots els projectes han de comptar amb text (mínim 15.000 caràcters amb espais) i fotografies (mínim 30 imatges).

  Un jurat de cinc professionals del periodisme i la fotografia (Silvia Omedes, José Martí Gómez, Pepe Baeza, Sandra Balsells i Jordi Rovira) seleccionarà els finalistes i els realitzarà entrevistes fins escollir la candidatura guanyadora, que s’anunciarà el 21 de juny. A partir d’aquí, el guanyador (o guanyadors en cas d’un col·lectiu) disposarà de nou mesos per elaborar el projecte, que veurà la llum en format expositiu al DOCfield (Festival Fotografia Documental Barcelona) del 2017.

  Photographic Social Vision ha presentat aquest matí a Casa Bonay el balanç dels 15 anys des de la seva fundació i els projectes que encaren pel futur. Des de la seva fundació al 2001, ha organitzat 154 exposicions, ha difós el treball de més de 2.000 autors, ha aconseguit contactar gràcies a World Press Photo y DOcfield amb una audiència que supera les 700.000 persones, i ha dissenyat i coordinat 8 tallers de fotografia participativa, entre altres coses.

  Podeu consultar les bases en document adjunt.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.