• Esmorzar amb Francia Márquez, guanyadora del premi Goldman Sud i Centre Amèrica 2018

  12 setembre, 2018

  Apunta't a l'esmorzar amb l'activista colombiana Francia Márquez el pròxim dilluns 1 d'octubre a les 9:00h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. Cal inscripció prèvia a comunicacio@periodistes.cat. Places limitades!

  Font: Twitter @FranciaMarquezM

  El Col·legi de Periodistes i el Proceso de Comunidades Negras (PCN) de Colòmbia organitzen un esmorzar amb la líder comunitària Francia Márquez el pròxim dilluns 1 d'octubre a les 9:00h a la seu de la demarcació de Barcelona. L'activista colombiana es va vincular amb la defensa del territori ancestral de les comunitats negres de Colòmbia des dels 15 anys i ha estat amenaçada de mort en vàries ocasions. Aquest mateix any ha guanyat el Premi Goldman que equival al Premi Nobel per a líders socials. Cal inscriure's a comunicacio@periodistes.cat per assistir a l'acte.

  La lluita de Francia Marquez va començar amb el rebuig del desviament del riu Ovejas, vital per al seu poble. Continua amb la mobilització social pel respecte de les consultes populars davant les concessions abusives a les multinacionals, així com a la defensa dels drets de les comunitats afectades per l’economia extractivista a Colòmbia

  Al mig d’aquestes tensions entre drets comunitaris i Govern, es donen també amenaces i assassinats de periodistes compromesos amb la seva feina, mentre que d’altres col·laboradors dels medis massius, quins propietaris també hi tenen interessos empresarials a aquestes zones, fan difusió de les imatges estigmatitzants de les lluites i els líders socials per posar en qüestió el model d’explotació i iniquitat que pateix el país. 

  Data: Dilluns 1 d'octubre 

  Hora: 9:00 h 

  Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.