• Esmorzar amb periodistes mexicanes amenaçades i acollides a Barcelona

  28 gener, 2019

  El Col·legi de Periodistes organitza un esmorzar amb les periodistes mexicanes Miriam Daniela Ramírez i Mayra Mireya Cisneros, acollides en el programa "Barcelona protegeix periodistes de Mèxic" de l'Ajuntament de Barcelona. L'activitat tindrà lloc el proper dimecres 13 de febrer a les 9:30h a la seu del Col·legi. Inscriu-te a comunicacio@periodistes.org. 

  El Col·legi de Periodistes organitza un esmorzar amb dos periodistes mexicanes, Miriam Daniela Ramírez i Mayra Mireya Cisneros, el pròxim dimecres 13 de febrer a les 09:30 h a la seu de Barcelona del Col·legi. Ramírez i Cisneros formen part del programa pilot d'acollida de periodistes mexicans amenaçats. Per participar-hi cal ser col·legiat i inscriure's enviant un correu a comunicacio@periodistes.org. Les places són limitades.

  Mayra Mireya Cisneros Reyes ha estat reportera i conductora de l’emissora de ràdio “La Poderosa”. Amb més d’11 anys d’experiència, ha cobert temes relatius a l’estat mexicà de Coahuila en els àmbits de política, successos, societat i comicis electorals. La seva activitat s’ha centrat en el municipi anomenat Frontera. En els últims mesos ha estat víctima de violència i amenaces per la seva feina.

  Miriam Daniela Ramírez Arévalo compta amb 10 anys d’experiència com a periodista i és reportera del diari Ríodoce, des d’on s’ha centrat a cobrir principalment investigacions sobre corrupció i drets humans; en concret, sobre empreses fantasma controlades pel govern de l’estat mexicà de Sinaloa. A partir de l’assassinat de Javier Valdez Valdez — fundador i col•laborador del diari Ríodoce– a Culiacán (Estat de Sinaloa), han continuat les agressions contra Ríodoce i contra els seus treballadors/es. Ramírez ha rebut missatges en xarxes socials de part d’usuaris que han utilitzat l’assassinat de Valdez per intimidar-la després que publiqués articles sobre corrupció. A més, també està amenaçada per haver-se involucrat en l’exigència de justícia per l’assassinat de Valdez.

  Data: Dimecres 13 de febrer

  Hora: 09:30h 

  Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.