• Esmorzar informatiu amb Shada Islam, periodista i analista d'afers europeus

  5 desembre, 2023

  L’esmorzar tindrà lloc el divendres 15 de desembre a les 9.00 hores la Seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya,10). Serà una trobada per intercanviar impressions sobre l’actualitat de la UE i abordar els reptes i desafiaments que afronta. La sessió es farà en anglès i per assistir-hi és necessari confirmar assistència.

  La periodista Shada Islam, premiada amb el guardó Ernest Udina
  Font:
  APEC

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), en col·laboració amb l’oficina de Parlament Europeu a Barcelona, organitzen un esmorzar informatiu amb Shada Islam, periodista i analista d’afers europeus i guanyadora del Premi Ernest Udina a la Trajectòria 2023. 

  Unes hores més tard, a les 12 h, Shada Islam rebrà el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2023que concedeix l’APEC amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Representació de la Comissió Europea, l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l'Ajuntament de Barcelona i Diplocat. L’acte de lliurament tindrà lloc a l’Aula Europa (Passeig de Gràcia, 90), la seu de les institucions europees a Barcelona. Per assistir a l’acte de lliurament, cal inscripció prèvia.

  El jurat ha reconegut “la capacitat d’anàlisi” de Shada Islam i les seves dècades de dedicació com a periodista i analista d’afers de la UE. Va néixer a Lahore, Pakistan i va ser criada a Bèlgica, des d’on exerceix com a comentarista d’afers europeus i treballa de manera independent com a assessora i analista en qüestions relacionades amb Europa, Africà i Àsia. La periodista ha dedicat la major part de la seva vida professional a investigar i escriure sobre l’agenda política interior i exterior de la Unió Europea i les seves relacions amb Àsia. Mitjançant el seu treball, Shada continua recordant als líders polítics de la UE la responsabilitat que tenen de respectar els valors europeus d’igualtat, inclusió i diversitat. El 2017, la revista Politico la va identificar com una de les 20 dones més influents a Brussel·les.

  Durant més de vint anys va ser corresponsal a Europa de la Far Eastern Economic Review, la principal revista d’anàlisis i notícies d’Àsia. També va treballar per al servei anglès de la DPA, l'agència de notícies alemanya, i va col·laborar amb els serveis d'Àfrica i Àsia de la BBC. Des del 2007 fins al 2020, va treballar en dos think tanks amb seu a Brussel·les, l’European Policy Center i Friends of Europe, alhora que va continuar contribuint amb els seus articles analítics sobre assumptes europeus i globals per a publicacions internacionals com EUObserver, The Guardian, The Straits Times i l’East Asia Forum. La periodista és una ferma defensora de la igualtat d’oportunitats, activista de la diversitat i una veu en qüestions relacionades amb la lluita contra el racisme i la promoció dels drets de les minories.

  El Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista reconeix la carrera d’un periodista o mitjà de comunicació que s’hagi distingit en el compromís i els valors europeistes i fins ara han rebut el guardó: Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe -en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dundar, Griselda Pastor, Jean Quatremer, Anna Bosch, Judy Dempsey i Llibert Ferri.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.