• Esmorzar-Tertúlia amb els candidats a la Paeria de Lleida

  13 maig, 2015
  Els caps de llista que opten a governar la Paeria de Lleida esmorzen durant aquesta setmana al CPCLleida i presenten el seu programa per a les pròximes Eleccions Municipals.
  Esmorzar amb Dolors López.
  Esmorzar amb Dolors López.
  El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Lleida ( CPCLleida) va iniciar dilluns el cicle de Esmorzars-Tertúlia amb les candidatures que porten a l’Ajuntament de Lleida en les properes Eleccions Municipals.

  Comú de Lleida i Crida per Lleida han estat les dues primeres candidatures que han exposat el seu programa. Per Comú, Laura Bergés i Joan Manel Bueno han desgranat els eixos de la seva candidatura que, entre altres, són: prioritat a resoldre la situació social de Lleida; optar per l’economia del bé comú i incentivar la transparència i participació. Per la seva part, Crida per Lleida, amb Pau Jubillà i Noèlia Jiménez, han resumit el seu programa en dos punts neuràlgics: l’ajuntament com a base per a un canvi de sistema econòmic i també com a via de partida cap a l’emancipació nacional lligada també al canvi social.

  Durant la segona jornada, van participar 3 noves candidatures que opten a l’Ajuntament de Lleida en les properes Eleccions Municipals: Ciutadans, Esquerra Republicana de Catalunya i Iniciativa Catalunya Verds. Per Ciutadans, Ángeles Ribes va parlar, entre altres, d’ajustar algunes despeses de l’Ajuntament, com la partida de protocol, o moderar les obres i prioritzar l’urbanisme de proximitat. Josep Ma Baiget, segon de la llista d’ERC, va proposar actualitzar els valors cadastrals i adaptar l’IBI, a més de definir l’Horta de Lleida com a “punt estratègic de la ciutat”. En el torn d’Eduard Baches, cap de llista d’ICV, aquest va afirmar que el seu programa tenia “un alt component social”.

  La candidata a la Paeria pel Partit Popular, Dolors López, fou la protagonista del tercer ’Esmorzar-Tertúlia organitzat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Lleida. López, durant l’acte, va resumir el seu programa amb un punt central: “El lleidatà ha de ser l’eix de la política municipal”.

  Toni Postius, de CiU, va presentar el seu programa al CPCLleida el dijous 14 de maig, sobre el qual va destacar la necessitat de cuidar la vessant més social de la ciutat de Lleida, de les persones més necessitades. Respecte a la seva joventut (30 anys), a tall d'anècdota, va comentar que "tenir més futur que passat, et fa veure les coses de manera diferent".

  L'últim esmorzar-tertúlia el va protagonitzar l'actual alcalde, Àngel Ros del PSC, qui, respecte al programa presentat, també va prioritzar la solució als problemes socials dels lleidatans i la creació de llocs de treball. En aquest sentit, va explicar que en el propers anys la previsió és que, per exemple, els llocs de treball del Parc Científic i Tecnològic es doblin.

  El CPCLleida ha organitzat per primera vegada esmorzars-tertúlia amb els candidats i formacions polítiques que opten a la Paeria, on ha convidat totes les candidatures que es presenten a la ciutat de Lleida fent palès el seu #NOalsBlocs.

  • Esmorzar-Tertúlia amb Crida per Lleida (candidats esquerra) i Comú de Lleida (candidats dreta).
   Esmorzar-Tertúlia amb Crida per Lleida (candidats esquerra) i Comú de Lleida (candidats dreta).
  • Esmorzar tertúlia amb ICV
   Esmorzar tertúlia amb ICV
  • C's i ERC (d'esquerra a dreta)
   C's i ERC (d'esquerra a dreta)
  • Esmorzar tertúlia amb Dolors López.
   Esmorzar tertúlia amb Dolors López.
  • Esmorzr-tertúlia amb Toni Postius.
   Esmorzr-tertúlia amb Toni Postius.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.