• Esther Vera: “Els polítics són insaciables amb la premsa”

  27 setembre, 2018

  La directora del diari Ara, Esther Vera, va participar ahir al cicle d’entrevistes “Pessics de Vida”, a Manresa. Vera va parla amb la periodista Joana Tubau de la mirada femenina als mitjans, de les pressions i de l’ofici de periodista. “Ser periodista no vol dir ser el bo de la pel·lícula”.

  Esther Vera i Joana Tubau, durant l'entrevista
  Autor:
  Xavier Serrano

  L’Esther Vera dirigeix des del gener del 2016 el diari Ara. És de les poques dones que lideren un mitjà de comunicació i, ahir al vespre, va explicar a Manresa, que per a ella no és tant important que qui comandi el projecte sigui home o dona, sinó que el que marca la diferència és si es transmeten uns valors masculins o femenins. Vera, que va succeir en el càrrec a Carles Capdevila, va explicar que “vaig heretar un diari dirigit per un home amb una mirada molt femenina” i que ella procura mantenir aquesta “mirada civilitzada”. Va recordar la seva mare, com la feia fora de la cuina perquè estudiés i com es va comprar una moto als 18 anys perquè la seva mare no ho havia pogut fer.

  Durant l’entrevista amb Joana Tubau, organitzada per la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes i el Centre Cultural el Casino, va parlar de la trajectòria del diari Ara i de l’ofici de periodista. Va insistir en la necessitat que els periodistes no vagin amb el titular preconcebut, que surtin al carrer, que escoltin i que “és doni a la gent l’oportunitat de sorprendre’ns”. “Ser periodista no vol dir ser el bo de la pel·lícula. També ens equivoquem!”. En aquest sentit, va mostrar la seva perplexitat per com alguns mitjans estatals han tractat la informació del procés a Catalunya i va explicar que la seva feina al diari és evitar que les pressions del poder arribin a la redacció. “Els polítics són insaciables amb la premsa. Sempre es pensen que no són prou afins. La meva resposta és resistir. És bo que ningú estigui massa content amb tu”.

  El moment més difícil que ha viscut com a directora va ser quan es va decidir no publicar l’anunci del referèndum a les pàgines el diari i el dia que li fallar la intuïció periodística va ser l’1 d’octubre. Va dir que de cap manera s’hauria imaginat el nivell d’agressivitat policial que es va viure als col·legis electorals. Tubau li va demanar quin és el titular que més li agradaria publicar. Vera va ser clara: que es convoca un referèndum pactat a Catalunya. I el segon? Que es guanya.

  • Esther Vera
   Foto:
   Xavier Serrano
  • L'entrevista va reunir més d'un centenar de persones
  • Joana Tubau
   Foto:
   Xavier Serrano

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.