• Èxit de participació al dia mundial de la televisió a Lleida

  22 novembre, 2022

  L'Auditori Enric Granados va acollir ahir al matí la sisena edició del dia mundial de la televisió, organitzada pel Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Lleida que va arreplegar aproximadament 400 estudiants com a públic que van gaudir de dos tallers preparats per diversos i diverses professionals de mitjans públics i privats del territori de Lleida.

  De esquerra a dreta: Teresa Macià, Eva Cortijo, Franses de Dios, Laura Alcalde, Oriol Bosch i Lourdes Ballarín
  Autor:
  Gladys Soler
  Font:
  CPC Lleida

  L'objectiu principal d'aquesta celebració va ser fer de la televisió un mitjà més proper per a la ciutadania i que aquesta pugues conèixer de primera mà la labor periodística i com funcionen els mitjans televisius lleidatans en el dia a dia. En aquesta ocassió van comptar amb el testimoni de les i els professionals que hi participen i que van compartir amb l’alumnat les seves experiències dins la professió i quina és la seva realitat en l'actualitat.

  La televisió entre els més petits

  A més, dels diferents tallers, com a novetat  es va presentat una petita mostra del Projecte Connectem que duu a terme l’Escola Camps Elisis, el qual està relacionat amb els mitjans de comunicació, en aquest cas la televisió i que tenen com a objectiu treballar la llengua i l’expressió catalana entre els alumnes de primària i secundària.

  Programa Especial

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, va realitzar un programa especial a l’Auditori Enric Granados, que va consistir en diferents tallers a on professionals de la televisió lleidatana tant convencional com a digital van fer una petita mostra de què es lo que hi ha a darrere de les càmeres, com és la producció i la posada en escena d'un programa, franges horàries, nous reptes, etc. Els tallers van anar adreçats a grups d'alumnes de diferents col·legis que van formar part del públic els qui també van tenir una participació més activa amb preguntes i inquietuds al voltant de la televisió.

  Aquest programa especial va ser conduït per Laura Alcalde, presidenta de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Per al desenvolupament dels tallers que es van dur a terme es va comptar amb la participació dels periodistes: Teresa Macià, Francesc de Dios Sans, Oriol Bosch, Eva Cortijo, Lourdes Ballarín i Cecilia Arteaga.

  Per a la realització dels tallers es va comptar amb alumnes de 3º d'ESO FEDAC Lleida, alumnes de 3r d'ESO de l'Espiscopal, alumnes de 4t d'ESO del Màrius Torres, alumnes de 3r d'ESO de La Sagrada Família de Lleida, alumnes de 3r de 'ESO del Joan Solà de Torrefarrera i alumnes de cicles de grau superior de 3D1 i amb els de REA1 d'Ilerna.

  Paral·lelament a la celebració que va organitzar el CPC Lleida, Les Borges Televisió va fer un un programa especial amb motiu del 10è aniversari de la televisió,  ocnvidant a les persones que van començar el projecte, als voluntaris, alumnes de pràctiques i amb els que avui en dia fem programes, per fer una mica de cronologia i debat d'aquests deu anys, Teleponent va fer un reportatge a la seva cadena cobrint la celebració del dia mundial de la TV i Lleida Televisió va fer una crònica del dia mundial de la televisió a les notícies del migdia

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.