• Èxit total de participació en el Dia Mundial de la Ràdio a Lleida

  14 febrer, 2019

  La Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura es va transformar  en un estudi de ràdio per on van emetre 14 emissores lleidatanes i 2 centres educatius. Més de 350 escolars van poder seguir els directes de la jornada i viure la ràdio d’una manera més propera.

  Jesús Riverola de RNE fent-li una entrevista al President del CPC Lleida, Rafa Gimena
  Autor:
  Gladys Soler
  Font:
  CPC Lleida

  La quarta edició del Dia Mundial de la Ràdio a  Lleida va ser un èxit total en xifres:

  14 emissores: RNE, Catalunya Ràdio, Cadena COPE, Cadena SER, Onda Cero, UA1, Emun, Alpicat Ràdio, Ràdio Balaguer, Ràdio Ponent, Ràdio Rosselló, Ràdio Les Borges, Ràdio Tàrrega i Ràdio Seu.

  2 centres educatius: Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida i Grau de vídeo, discjòquei i so de Institut La Caparrella.

  Més de 350 escolars: Col·legi Fedac, Col·legi Episcopal, Col·legi Sagrada Família, Col·legi Maristes i Col·legi Lestonnac.

  La diada organitzada pel  Col•legi de Periodistes de Lleida compta amb la col·laboració de l’  Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida i l’Hotel Acta Rambla.

  Des de les 8 del matí fins a les 20 hores del vespre, cada emissora va disposar d’una franja horària per emetre el seu directe o programa en diferit, en funció de la seva disponibilitat i recursos.. Així per exemple, les intervencions en directe van ser de: RNE Lleida que va realitzar una entrevista al president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena qui va destacar que “al contrari del que es pensava, la ràdio és un mitjà de comunicació que mai passarà de moda i que avui més que mai està present entre els públics de totes les edats”; Ràdio Roselló va dur a terme una tertúlia a on es va tractar el tema de sobre la igualtat de les dones; COPE va realitzar el programa 'Nacional 240' conjuntament amb els companys de Cope Tarragona.

  El moment sensible i de conscienciació social de la jornada, el va posar EMUN FM, que entre altres continguts va parlar de l’escolta activa sense reticències, sense prejudicis, sense reserves. A més com a novetat, al ser ràdio en directe i amb públic és va comptar amb la presència de un col·lectiu de persones amb sordesa que van poder seguir tot el contingut gràcies a l’Andrea Vidal, que és intèrpret de llenguatge de signes i  també es va incorporar un grup de persones del Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles, que van realitzar una entrevista a la Natàlia Méndez, responsable del servei espiritual i religió del centre.

  L’emissora UA1 Lleida va parlar del significat real de la ràdio i va realitzar una tertúlia esportiva; Per una altra banda, ALPICAT Ràdio va realitzar una tertúlia amb un grup d’alumnes de l’institut d’Alpicat que van posar en pràctica els coneixements apresos en l’assignatura de ràdio, fent participar a una part del públic assistent i a més va animar la tarda amb música en directe.

  Cadena SER Ràdio Lleida en el programa Soroll, conduït per Mercè March,  va comptar amb la participació d’Ignasi Calvo, director del diari La Mañana, Miquel Iceta, primer secretari de PSC, Fèlix Larrosa, Alcalde de Lleida, i Santi Costa, director del diari Segre, que van analitzar l’actualitat. El programa va començar escoltant la veu històrica de Maria Tersa, primera locutora de Ràdio Lleida, ara fa 85 anys, a qui aprofitant el Dia Mundial de la Ràdio, l’Ajuntament de Lleida li dedicava un carrer. Alumnes de  l’Agrupació de Debat de la Universitat de Lleida van argumentar sobre la violència de gènere. La recta final de programa es va dedicar als joves artistes de la mà de Margarida Troguet i amb la intervenció de membres de l’Associació Promethea i la Saleta. Un programa en el qual , el compositor Roger Argemí va donar a conèixer el seu últim tema ‘Per Sempre’.

  LInstitut de la Caparrella també va tenir el seu espai amb un programa especial de música i Els alumnes de tercer del Grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals de la Universitat de Lleida van tenir un programa especial  tipus magazine sobre els premis Goya. 

  Ràdio PONENT va tenir un programa especial per apropar una mica més als seus oients al món de la ràdio; Ràdio TÀRREGA aprofitant que aquesta any la seva emissora fa 65 anys va preparar un reportatge especial sobre la seva història des de la seva creació fins ara; ONDA CERO, va fer una emissió del programa La Ciutat, fent ràdio de proximitat; Ràdio BALAGUER, va fer una emissió del programa Fent Ruta ; Ràdio LA SEU, va centrar el seu programa en el “Diàleg, Tolerància i Pau”, que és el tema que protagonitza enguany el dia  muncial de la ràdio segons la UNESCO i Ràdio LES BORGES, va fer un programa especial per commemorar el dia de la ràdio.

  • RNE
   Foto:
   Gladys Soler
  • COPE
   Foto:
   Gladys Soler
  • EMUN FM
   Foto:
   Gladys Soler
  • Institut La Caparrella
   Foto:
   Gladys Soler
  • RÀDIO LLEIDA - CADENA SER
   Foto:
   Gladys Soler
  • CATALUNYA RÀDIO
   Foto:
   Gladys Soler
  • ALPICAT RÀDIO
   Foto:
   Gladys Soler
  • Estudiantes de la UDL
   Foto:
   Gladys Soler
  • UA1 LLEIDA
   Foto:
   Gladys Soler

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.