• Guardons del Premi Mila per a la Igualtat de Gènere a Lleida

  19 març, 2018

  Els Premis Mila de Periodisme, que concedeixen anualment la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Paeria, distingeixen els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona i combatre les diferències i la discriminació que encara pateixen les dones.

  Les guanyadores, acompanyades de part del jurat i autoritats locals.
  15 març, 2018
  Autor:
  Hermínia Sirvent

  Enguany, en l'edició XI dels Premis Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere es van presentar 11 treballs i les guardonades -totes dones- han estat:

  En Premsa Escrita, María García San Narciso ha estat premiada pel reportatge “No son sexis, son niñas”, publicat el 19 de novembre de 2017 a El Periódico, que denuncia la hipersexualització de nenes i dones; i Meritxell Rigol Barbarà, pel reportatge “Dones gitanes amb veu i en acció”, publicat a La Directa el 14 de juny de 2017, que descriu el racisme i la desigualtat de gènere que pateix aquest col·lectiu. En la categoria de Fotoperiodisme, la guardonada ha estat Tiziana Trotta, pel reportatge fotogràfic “Las chicas que espantan a patadas las pesadillas de Boko Haram”, publicat 30 de març de 2017 a El País Planeta Futuro, que retrata la vida d’un grup d’adolescents al camp de refugiats de Dar-es-Salam.

  Les premiades han agraït el guardó i la tasca que duen a terme l'Ajuntament i el Col·legi de Periodistes per tal de promoure el periodisme amb perspectiva de gènere, que consideren molt necessari per combatre les desigualtats en aquest àmbit. A més, han destacat la vitalitat del moviment feminista després de la manifestació del 8 de març.

  Les categories de Mitjans digitals i Audiovisual han quedat desertes.

  El jurat del premi Mila el formaven la regidora de Polítiques d’Igualtat Sara Mestres, els periodistes Jesús Riverola, Àngels Anton i Elianne Ros (guardonada en l’edició anterior del Mila), la consellera del Consell Municipal de les Dones Ramona Canela i la tècnica d’Igualtat de l’Ajuntament Isabel Hornos. El veredicte ha tingut en compte criteris d’interès periodístic, el procés d’investigació, la qualitat dels textos i les imatges, l’ús del llenguatge inclusiu i no sexista, la projecció social, l’originalitat i la creativitat.

  Durant l’acte, s’ha dut a terme també el lliurament de la dotzena Beca de Recerca Cristina de Pizan, dotada amb 3.000 euros, que ha estat per Berta Caihuelas pel projecte “On són les dones”, orientat a estudiar les diferències per qüestió de gènere en l'accés a llocs de responsabilitat a Lleida. Aquesta Beca té per objectiu donar suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, així com incentivar propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere i per a la consolidació d’una societat més justa, equitativa i solidària. A partir d’ara la Beca tindrà caràcter biennal, es convocarà cada 2 anys.

   

  Premis:
  Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.