• Ha mort en Pere Madrenys

  24 agost, 2021

  El veterà periodista, membre del Col·legi des que es va fundar, tenia 89 anys

  En Pere Madrenys i en Narcís-Jordi Aragó, en unes eleccions del Col·legi de Periodistes.
  En Pere Madrenys i en Narcís-Jordi Aragó, en unes eleccions del Col·legi de Periodistes.
  Font:
  CPC Girona

  El periodista col·legiat Pere Madrenys i Caballé ha mort als 89 anys d'edat a la residència Maria Gay de Girona, on residia des de feia uns mesos -juntament amb la seva dona, Montserrat-, quan se li va agreujar l'Alzheimer que patia. La vetlla es farà el dimarts 24 d'agost, de 6 a 8 de la tarda, al tanatori de Girona. El dimecres 25, a les 6 de la tarda, a la parròquia de Santa Eugènia, hi haurà la missa de comiat, que la família vol que sigui participativa, "perquè a ell li hauria agradat així"

  En Pere, que havia estat capellà, va estar sempre molt vinculat a l'Església i va passar de ser oblat de l'Opus Dei a formar part del Fòrum Joan Alsina, quan ja estava secularitzat. Com a periodista va estar molt vinculat al diari El Punt - hi va treballar del 1985 al 1997, quan es va jubilar-. També havia treballat per a Europa Press, El Correo Catalán, Presència, l'Hoja del Lunes, el Full Parroquial, Vida Catòlica, Or i Flama, Recvull i Olot Misión, i va ser el primer corresponsal del diari El País a Girona.

  A més, va ser membre fundador de l'Asociación de la Prensa de Gerona, l'any 1977, juntament amb Manuel Bonmatí, Josep-Víctor Gay, Gonzalo Garrido, Fèlix Bouso, Juan José Pesquero i Narcís-Jordi Aragó. Aquesta associació es va integrar, el 1986, al recentment creat Col·legi de Periodistes de Catalunya i, un any més tard, va néixer la Demarcació de Girona de Col·legi. En Pere va ser-hi també des del principi, formant part de les dues primeres juntes (del 1987 fins al 1993) i, després d'un parèntesi, va ser el vicepresident de quatre Juntes més, entre el 1995 i el 2005. A partir d'aquell moment, i mentre la salut li ho va permetre, va participar activament a totes les activitats organitzades per la nostra demarcació. L'any que es va jubilar, el 1997, se li va lliurar la Mosca del Col·legi (Musca Petrus) en reconeixement a la seva trajectòria. 

  En Pere era un home culte, intel·ligent i murri -la majoria el recordem amb el seu somriure de biaix i la seva mirada viva-, directe, planer i generós. Va estimar Déu, va estimar el periodisme i va estimar les persones (no necessàriament en aquest ordre). El trobarem molt a faltar. Que descansi en pau. 

  • En Pere, votant en unes eleccions del Col·legi.
   En Pere, votant en unes eleccions del Col·legi.
  • La Junta elegida al 1997: Lluís Freixas, Carles Puigdemont, Pere Madrenys, Enric Matarrodona, Maui Lleal i Salvador Garcia-Arbós.
   La Junta elegida al 1997: Lluís Freixas, Carles Puigdemont, Pere Madrenys, Enric Matarrodona, Maui Lleal i Salvador Garcia-Arbós
  • En Pere Madrenys, quan va rebre la Mosca Petrus de mans d Enric Matarrodona.
   En Pere Madrenys, quan va rebre la Mosca Petrus de mans d Enric Matarrodona.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.