• 'Història del periodisme de Catalunya': un F5 a 400 anys de periodisme català

  14 juliol, 2017

  El periodista i escriptor Francesc Canosa, membre de la junta del Col·legi de Periodistes, ha presentat als col·legiats de la Demarcació de Tarragona, aquest dimecres, 12 de juliol, la col·lecció 'Història del periodisme de Catalunya', un repàs actualitzat a 400 anys d'història del periodisme català que els col·legiats poden adquirir a un preu especial.

  • Foto:
   Laura Casadevall
  • Foto:
   Laura Casadevall
  • Foto:
   Laura Casadevall

  Canosa és el coordinador d'aquest projecte periodístic que, de la mà d'una quarantena d'autors destacats i especialistes en la matèria, repassa els 400 anys del periodisme de Catalunya. Els tres volums apleguen més de 600 pàgines profusament il·lustrades, amb unes 800 imatges.  

  El primer volum abasta els inicis de la guerra civil: s'hi explica el paper que van tenir les gasetes durant el segle XVII, el paper de la premsa humorística o el sorgiment de la premsa de masses a l'inici del segle XX. El segon volum se centra en la dictadura franquista i explica des del fenomen de la censura fins a la clandestinitat passant per la importància que va adquirir la ràdio o la pervivència del català. El tercer volum abasta des de la Transició fins avui i es posa un especial èmfasi en la normalització de l'ús del català a la premsa i la transformació dels mitjans arran de la irrupció de les noves tecnologies. 

  "Hem fet un F5: una actualització de la història del periodisme de casa nostra realitzada de manera rigorosa però en un format trencador, molt visual i basat en un concepte de revista", ha explicat Canosa. "Un dels trets identitaris d'aquest país és sens dubte el seu ric ecosistema comunicatiu. Catalunya sempre ha estat al capdavant en l'inici de suports com la premsa, la ràdio o internet", ha destacat el coordinador de l'obra.

  Els col·legiats poden adquirir la col·lecció 'Història del periodisme de Catalunya' a un preu especial de 70 euros i els primers a encarregar-la rebran l'edició limitada amb l'acabat especial amb caixetí, fins a esgotar-ne existències.

   

   

   

   

   

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.