• Homenatge a Josep Maria Planes a l'indret on fou assassinat

  11 desembre, 2017

  Memorial Democràtic i la Comissió Josep Maria Planes celebraran el 23 de desembre, a les 12 del migdia, un acte de record al mirador de la Font Groga, a la carretera de la Rabassada. Hi haurà servei de busos des de Barcelona i Manresa. 

  Moment de col·locació del quadre del periodista a l'Ajuntament de Manresa
  Autor:
  A. V.

  El periodista manresà Josep Maria Planes fou assassinat per un escamot de la FAI l’agost del 1936 en un indret desconegut de la carretera de la Rabassada. És per aquest motiu que Memorial Democràtic i la Comissió Any Josep Maria Planes, dins l’Any Planes, organitzen un acte d’homenatge el dissabte 23 de desembre, a les 12 del migdia. La comissió és formada per Fundació Independència i Progrés, l’Associació Memòria i Història de Manresa, Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Fundació Universitària del Bages (FUB), Òmnium Bages, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Col·lectiu Desvalls, els periodistes Pep Corral i Jordi Finestres (biògraf de Josep M. Planes), i Jordi Sardans, historiador.

  L’acte tindrà lloc al Mirador de la Font Groga
(Carretera de la Rabassada. Parc de Collserola. Terme municipal de Sant Cugat del Vallès). Hi participaran el director del Memorial Democràtic, Plàcid Garcia-Planas; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el vice-degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i Jordi Finestres, periodista i biògraf de Planes. Després de les seves intervencions s'inaugurarà un monòlit, obra de l’artista Ramon Jounou, en record de l’escriptor. L’acompanyament musical anirà a càrrec del Quartet Brossa, que interpretarà peces musicals de cabaret dels anys trenta. L’acte serà presentat pel periodista Xavier Serrano.

  Servei d’autocars

  Per facilitar l’accés dels assistents, s’ha previst un servei de busos. De Manresa, sortirà a 2/4 d’11 del matí de l’estació de Manresa Alta i, de Barcelona, a les 11, de la plaça de Catalunya. Per reservar plaça cal enviar abans del divendres 22, a les 12 del migdia, un correu electrònic a: memorialdemocratic@gencat.cat indicant-hi el nom, el nombre de persones i el telèfon de contacte.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.