• Homenatge a Pere Pascual Piqué

  6 juny, 2024

  El proper dilluns 17 de juny a les 18.30 hores, el Col·legi de Periodistes de Catalunya acollirà un acte en homenatge al periodista i sacerdot Pere Pascual Piqué, més conegut com PPP. L'homenatge ha estat organitzat per un grup d'excompanys periodistes que volen reconèixer i honorar la seva figura d'ençà de la seva mort el passat 17 d'abril, a l'edat de 88 anys.

  El periodista i sacerdot Pere Pascual Piqué (1936 - 2024).
  Autor:
  Jofaigfotos

  Pere Pascual Piqué va començar la seva trajectòria periodística a El Correo Catalán, on va ingressar el 4 de juliol de 1964. Dos anys més tard, va ser testimoni directe de la primera gran contestació catalana al franquisme: la Caputxinada i el naixement del Sindicat Democràtic d'Estudiants de la Universitat de Barcelona (SDEUB). També va participar en la fundació del Grup Democràtic de Periodistes, llavor de l'actual Col·legi de Periodistes. També va treballar a l'agència Europa Press i al diari Mundo Diario.

  El degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, donarà la benvinguda a l'acte que conduirà el periodista col·legiat Toni Rodriguez. Comptarà amb la participació d'Antoni Torvà, que parlarà sobre els anys de transició entre el periodisme i el sacerdoci; Carles M. Canals, que explicarà l'etapa apostòlica de PPP; i Josep Francesc Valls, que moderarà un col·loqui amb Xavier Roig i Màrius Carol sobre el periodisme i la seva evolució històrica. 

  Després, Teresa Berengueras, Santiago Vilanova, Antoni Ribas i altres assistents que ho desitgin, compartiran anècdotes personals que defineixin el lideratge humanista i conciliador de Pere Pascual.

  Aquest homenatge és un reconeixement al periodisme de resistència d'aquells anys, quan Pere Pascual, d'ideologia social cristiana, treballava activament en favor d'una informació lliure. Com a sacerdot, va ser ordenat per Joan Pau II el 8 de novembre de 1982. L'entrada és lliure i oberta al públic general. 

  2 Comentaris

  1. Jordi Piferrer Deu
   Em sembla una iniciativa magnífica, justament 2 mesos després de la seva mort, i que mostra el valor de l’amistat i de la defensa de la llibertat personal i dels pobles que el PPP sempre va defensar!
  2. Josep Ramón Costa -Jussa
   Una idea magnífica per honorar la memoria de tot un referent del periodisme catala.

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.