• Inici de mandat municipal amb deures d'estiu

  19 juny, 2019

  Els mitjans de proximitat són imprescindibles per acostar a la ciutadania el dia a dia dels pobles i ciutats, i contribueixen de manera insubstituïble a l’enfortiment de la democràcia. Ara que els ajuntaments comencen un nou mandat, el Col·legi de Periodistes vol recordar la necessitat que els consistoris facin passes decidides per a garantir l’estabilitat i la independència dels mitjans públics municipals. Els pròxims quatre anys el nous ajuntaments tenen molta feina per endavant, però no poden menystenir ni oblidar el sector de la comunicació, ni deixar-ho per més tard. És urgent que facin les reformes que exigeix la Llei de la Comunicació Audiovisual de Catalunya.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya reclama respecte,  independència i condicions dignes per als periodistes dels mitjans locals. No hi ha excuses per a no fer les reformes pendents als mitjans de comunicació municipals.

  Celebrem que els darrers anys, hagin estat molts els municipis que han aprofitat per avançar cap a una major professionalització i independència: aprovant reglaments, contractes programa, estatuts de redacció, creant consells professionals i escollint els seus directius amb concursos públics en base a mèrits professionals. Ara bé, encara són massa els municipis que han d’aprovar i, sobretot, desenvolupar els seus reglaments, tal i com estableix la Llei 22/2005 (articles 32, 33 i 34). I la llei ja té 14 anys de vida!. Aprovar reglaments i deixar-los al calaix no és suficient, s’han de desplegar.

  Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya tenim clar que No es pot perdre més temps. Cal que els ajuntaments que encara no ho han fet posin les eines perquè els mitjans públics de proximitat siguin viables econòmicament i independents políticament. Només així podran complir plenament la seva missió. Són un servei indispensable en democràcia. La millor garantia de la pluralitat és la professionalitat.

  Per això, des de la Junta de Govern del Col·legi, reclamem als nous ajuntaments que no donin més excuses i dotin els mitjans municipals d’eines imprescindibles com: Estatuts de Redacció, Consells Professionals, Contractes Programa i que escullin els seus directius en base a criteris exclusivament professionals.

  Els professionals dels mitjans públics han de poder treballar amb independència i estabilitat. Per ells, però sobretot per servir els ciutadans i ciutadanes dels 947 municipis de Catalunya. Mereixen uns mitjans públics a l’alçada. Des del Col·legi de Periodistes, estenem la mà als nous alcaldes i alcaldesses i al conjunt dels regidors i regidores, per fer-ho possible.

  No hi ha excuses per no fer els deures pendents que, malauradament, encara són molts.

  Aprofitem l’estiu i encarem el setembre amb energia renovada per a garantir l’autonomia i estabilitat dels mitjans locals que la ciutadania mereix.

  Grups de treball:
  Mitjans públics

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.