• Ja es coneixen els guanyadors del IX Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida

  1 març, 2016
  ‘Las abuelas solares de Burkina Faso’, ‘Transexualitat: El meu fill vol ser una nena’ i ‘Mujeres con los pies en la tierra’, els treballs premiats.
  Quatre dels membres del jurat: Rafa Gimena, a l'esquerra, i al seu costat Sara Mestres, Isabel Hornos i Roser Perera.
  Quatre dels membres del jurat: Rafa Gimena, a l'esquerra, i al seu costat Sara Mestres, Isabel Hornos i Roser Perera.
  El president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, Rafa Gimena, i la regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, han anunciat aquest matí el nom de les persones guanyadores de la 9ena edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any s’han presentat 25 treballs, cinc més que l’any passat.

  En la categoria de ‘ Mitjans digitals’, el guanyador ha estat el treball de Benoît Cros titulat ‘ Las abuelas solares de Burkina Faso’, publicat a Eldiario.es.

  Per la seva banda, en la categoria ‘ Audiovisual’ s’ha premiat el reportatge ‘ Transexualitat: El meu fill vol ser una nena’ d’Enric Pinyol i Àlex Francès. Aquesta producció fou emesa per TV3.

  En la categoria de ‘ Premsa escrita’, el treball premiat és ‘ Mujeres con los pies en la tierra’ de Mónica Pellicia, publicat a El Periódico de Catalunya.

  Finalment, la categoria de ‘ Fotoperiodisme’ ha quedat deserta.

  Els premis lliurats consisteixen en una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria.

  Tan Rafa Gimena, president del CPCLleida, com la regidora, Sara Mestres, han valorat positivament aquesta edició sobretot pel que fa a l’augment de participació. D’altra banda, el jurat també ha destacat la publicació de treballs d’investigació periodística en temes d’igualtat i amb perspectiva de gènere durant tot l’any, i no només coincidint amb les dates senyalades del 8 de març i 25 de novembre.

  L’acte de lliurament de la IX edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i de la XI Beca Cristina de Pizan tindrà lloc el proper dijous 10 de març, a les 19 h. de la tarda, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.