• Jean Quatremer, premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2019

  13 maig, 2019

  El periodista del diari Libération cobreix l’actualitat europea des de fa prop de 30 anys. El guardó es lliurarà el pròxim 7 de juny de 2019 a la seu de les Institucions Europees a Barcelona.

  El periodista francès Jean Quatremer guanya el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2019, guardó concedit per l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC). El jurat ha valorat “la independència professional, l’esperit didàctic i l’adaptació constant” i en destaca així mateix “les seves investigacions periodístiques de gran rellevància i forta transcendència a les institucions europees”. També posa en relleu la seva figura de periodista de referència en temes europeus, una posició que ha fonamentat amb la publicació de diversos llibres, l’actualització constant d’un dels primers blocs a Internet sobre temes europeus i la direcció de documentals televisius.

  Jean Quatremer és periodista, escriptor, autor de documentals i col·laborador habitual en programes televisius. Jurista de formació, va entrar a Libération l’any 1984 on comença a informar sobre l’actualitat europea el 1990 (des de Brussel·les com a corresponsal a partir de 1992). És autor del reconegut bloc sobre temes europeus Les coulisses de Bruxelles, que actualitza constantment des de finals de 2006 i és molt present en xarxes socials. 

  Els periodistes que han rebut el guardó en anteriors edicions són: Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe- en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, el fotoperiodista Samuel Aranda, Can Dundar i Griselda Pastor.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.