• Jordi Armadans, Cèlia Cernadas i Oriol Andrés conversen sobre les crisis humanitàries del nostre temps

  5 abril, 2024

  L'ONG Global Humanitària organitza una trobada amb els periodistes Jordi Armadans, Cèlia Cernadas i Oriol Andrés per abordar les actuals crisis humanitàries. L'acte tindrà lloc el proper dimecres 17 d’abril a les 19:00 hores a l'Aula Magna de la Casa Convalescència (Barcelona. C/ Sant Antoni Maria Claret 171). Les inscripcions són gratuïtes i estan obertes fins al 16 d'abril.

  En el context del 25è aniversari de l'ONG Global Humanitària, es desenvolupen diàlegs amb l'objectiu de crear espais participatius per compartir reflexions amb experts de diversos camps. Aquestes converses giren entorn de temes crucials com la protecció de la infància i adolescència, la discriminació, la igualtat de gènere, l'accés a la salut, la construcció de pau i el canvi climàtic.

  En la primera trobada es va comptar amb la participació de les col·legiades Mònica Bernabé i Txell Feixas, que van abordar la situació de les dones a l'Afganistan i a l'Orient Mitjà. Per a aquesta segona conferència, s'ha convidat a tres periodistes de renom en l'àmbit internacional i humanitari. Jordi Armadans, politòleg, periodista i exdirector de Fundipau, autor de "Pau. El valor de la vida als nostres dies"; Cèlia Cernadas, periodista internacional de Catalunya Ràdio i autora de "Fora de focus. La vida a les perifèries del món"; i Oriol Andrés, periodista, corresponsal i productor de documentals, també autor de "Síria, els rostres de la revolució". La moderació de l'esdeveniment anirà a càrrec de Juanjo Lecumberri, responsable de comunicació de Global Humanitària.

  Aquesta trobada promet ser un fòrum de debat, especialment en un moment en què la crisi humanitària a Palestina ha escalat a nivells sense precedents amb el bloqueig de l'ajuda humanitària i la retirada de l'ONG World Central Kitchen, després d'un atac israelià que va causar la mort de set dels seus membres. Però són moltes les regions que pateixen crisis humanitàries i requereixen més ressò i ajuda internacional com Myanmar, a República Democràtica del Congo, Camerun, Txad, Sudan o l'Afganistan.

  L’esdeveniment tindrà lloc el 17 d'abril a les 19.00 h a l'Aula Magna de la Casa Convalescència (Barcelona. C/ Sant Antoni Maria Claret 171). Les inscripcions són obertes i gratuïtes fins al 16 d'abril.

  Global Humanitària és una ONG de Cooperació Internacional al Desenvolupament. Treballen per promoure processos participatius de transformació social que enforteixin l'accés i l'exercici dels drets humans fonamentals de la infància vulnerada i de les comunitats a què pertany, des d'un enfocament de gènere i de cultura de pau. Com a organització no governamental, treballen des de l'any 1999 amb les poblacions més desafavorides de l'Amèrica Llatina, l'Àfrica i l'Àsia.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.