• Jorge Valdano, Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la modalitat esportiva

  13 desembre, 2019

  El jurat reconeix la qualitat literària del guanyador, la seva capacitat per innovar el llenguatge a l’hora d’explicar el fenomen del futbol en els seus articles, en els seus comentaris o en els seus llibres. L’acte de lliurament del premi se celebrarà a l’Auditori 1899 del Camp Nou, en una data encara per confirmar. Recordem que fa uns dies es va atorgar el mateix premi, en la seva versió de periodisme cultural i polític a la periodista argentina Leila Guerriero.

  Autor: DONOSTIA KULTURA (https://www.flickr.com/photos/donostiakultura/39596918135)

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el FC Barcelona anuncien que el guanyador de la XIV edició del Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu és Jorge Valdano. L’exjugador i exentrenador de futbol ha treballat en els darrers anys com a articulista i comentarista per a diversos mitjans de comunicació, posant al seu servei tots els seus anys d'experiència.

  El Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán és un homenatge a Manuel Vázquel Montalbán i distingeix les trajectòries periodístiques en dues categories: periodisme cultural i política i periodisme esportiu. El jurat de l'edició d'enguany ha estat format per Mònica Terribas, Joaquim Maria Puyal, Ramon Besa, Sergi Pàmies, Jordi Basté, Jaume Pujol-Galcerán, Xavier Folch, Borja de Riquer, Santiago Segurola, Xavier Bosch, Josep Maria Solé-Sabaté, Teresa Basilio, Òscar Grau i Josep Vives. 

  El Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán és un guardó creat l'any 2004 amb la voluntat de recordar la figura de l'escriptor i periodista Manuel Vázquez Montalbán, mort l'any anterior. El premi, impulsat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, es convoca en dues categories: Periodisme cultural i polític i Periodisme esportiu, aquest darrer en col·laboració amb el F.C.Barcelona.

  Recordem que el passat 18 de novembre es va fer el lliurament del premi Vázquez Montalbán de periodisme cultural i polític a la periodista argentina Leila Guerriero. En aquell ocasió, el jurat estava integrat per Neus Bonet,  degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Ana Cristeto, directora de El Periódico de CatalunyaCarles Revés, director de l’Àrea editorial del Grup Planeta,  Tomàs Delclós, periodista d’El País i Josep Cuní, periodista col·legiat que actua com a president del jurat. En paraules del mateix jurat, aquest premi li va ser atorgat a la periodista argentina Leila Guerriero perquè a través dels seus articles, cròniques i llibres“ha posat de manifest i rellevància la necessitat, la importància i la força del periodisme. Un ofici que no només insta a anar, veure, tornar i explicar, com ella mateixa ha descrit, sinó també a contestar per a què, per què i com s’escriu”De la mateixa manera, el jurat li destaca la feina de camp que Leila Guerriero fa per donar forma i fons a les seves cròniques convertides també en excel·lents assajos sociològics.

  Els anteriors premiats del Premi Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme esportiu han estat: 

  Premiat Any
  Patrick Mignon 2004
  Joaquim Maria Puyal 2005
  Juan Villoro 2006
  Simon Kuper 2007
  Candido Cannavò 2008
  Ramon Besa 2009
  Eduardo Galeano 2010
  Santiago Segurola 2011
  Nick Hornby 2012
  Sergi Pàmies 2013
  Eduardo Gonçalves de Andrade ‘Tostão’ 2014
  Michael Robinson 2017
  Emanuela Audisio 2018
  Jorge Valdano 2019

  L’Auditori 1899 del Camp Nou acollirà l’acte de lliurament del premi, en una data encara per confirmar.

  Premis:
  Premi Vázquez Montalbán

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.