• Jornada del Síndic de Greuges a Tortosa, que felicita les plataformes reivindicatives de l’Ebre

  25 gener, 2016
  Rafael Ribó ha presenta avui a la premsa els resultats de les seves últimes gestions sobre temes del territori, felicitant les diverses plataformes reivindicatives de les Terres de l'Ebre, "que mostren què significa realment la democràcia".

  A primera hora del matí, el Síndic ha estat reunit a Tortosa amb representants del Banc Europeu d'Inversions - BEI- i de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i, dues hores després, amb alguns representants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

  Rafael Ribó ha plantejat als representants del BEI, del qual en poques setmanes se n’espera el seu dictamen, el seu dubte respecte que la inversió europea en el Projecte Castor que es va fer hagi estat una inversió viable i segura. En l'opinió del Síndic es podria tractar d'una "inversió molt arriscada, possiblement no pròpia de la Comissió Europea i manifestament insegura". El Síndic ha recordat també que s'està a l'espera de l'informe del Massachussets Institute of Technology -MIT- sobre la viabilitat del projecte. Amb els resultats d'aquests últims informes a la mà, podria concloure’ s que l'ajut europeu que en el seu moment es va donar al Projecte Castor es declari il•legal segons la normativa europea i es demani, per aquest motiu, el seu retorn. D'altra banda, Rafael Ribó va recordar que aquest tema està també en mans d'un Jutjat de Castelló que podria provar l'existència de negligència i dolo en tot aquest afer.

  Respecte del nou Pla Hidrològic de l'Ebre, el Síndic ha anunciat les seves tres iniciatives immediates: suggerir al Parlament de Catalunya que debati el Pla en relació al model territorial que es vol; instar el Govern de Catalunya a que presenti el més aviat possible el Pla de Gestió de la Xarxa Natura 2000 pel que fa a la Conca de l'Ebre i, en tercer lloc, presentar davant la defensora del poble europeu aquestes qüestions. Rafael Ribó ja ha demanat a la Generalitat i al Govern de l'estat que li traslladin les mesures previstes per a garantir els cabals del riu que són necessaris per a la supervivència del Delta de l'Ebre, en la sospita que les recomanacions de la Unió Europea al respecte no estiguin contemplades en el nou Pla Hidrològic.

  Contestant les preguntes dels periodistes sobre la situació de la retirada del monument franquista del riu Ebre al seu pas per Tortosa, el Síndic només ha volgut recordar breument la seva resolució que es basa " en que hi ha una llei que s'està complint a tot Catalunya i que no val buscar camins per a no seguir-la, sobretot quan parlem de la terrible dictadura franquista”.

  Com ja és habitual, Rafael Ribó ha fet la seva trobada amb la premsa del territori a la seu del Col•legi de Periodistes de Catalunya Tortosa. Tornarà aviat, ha dit, per presentar el seu informe anual sobre el territori.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.