• Jornada Periodisme i Territori a la Val d'Aran; el balanç

  27 setembre, 2016
  El Col·legi de Periodistes de Lleida apropa el periodisme al territori, en la primera edició d'unes jornades que s'inicien a la Val d'Aran
  D'esquerra a dreta, Rafa Gimena (president CPCLleida), Juan Antonio Serrano (alcade Vielha), Carlos Barrera (Síndic) i Josep R. Ribé (membre Junta CPCLleida)
  D'esquerra a dreta, Rafa Gimena (president CPCLleida), Juan Antonio Serrano (alcade Vielha), Carlos Barrera (Síndic) i Josep R. Ribé (membre Junta CPCLleida)

  Amb l’objectiu d’apropar el periodisme a tot el territori de la demarcació de Lleida i conèixer realitats informatives que en ocasions no apareixen als mitjans, el Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida va iniciar els dies 25 i 26 de setembre les primeres jornades ‘Periodisme i Territori’.

  En aquesta primera edició, la comarca escollida fou la Val d'Aran i va comptar amb la col·laboració del Conselh Generau d’Aran i l’ Ajuntament de Vielha e Mijaran. Una vintena de periodistes van viatjar fins a aquesta comarca en una sortida de 2 dies, amb l’objectiu de conèixer de primera mà la realitat econòmica, cultural i social de la Val.

  Entre les activitats, destacar el dinar-tertúlia amb el Síndic de la Val, Carlos Barrera i el sopar-tertúlia amb l’ alcalde de Vielha e Mijaran, Juan A. Serrano, que es van celebrar diumenge passat. En ambdues trobades, els periodistes van poder parlar distesament amb les autoritats araneses sobre la realitat de la Val d’Aran i la seva opinió sobre el tractament informatiu dels mitjans respecte a la Val. La jornada de diumenge es va completar amb un recorregut per la comarca, que va incloure la visita a Aran Park, on vam ser rebuts per Jèp Montoya, erudit de la Val dAran i president de la Secció aranesa de la llengua occitana. Després de veure d'a prop 15 espècies d'animals autòctons de la Val a Aran Park, el grup va visitar el Musèu de la Neu i l’església de Santa Euràlia de Unha.

  El viatge va cloure dilluns 26 de setembre, moment en el que la Sala Era Audiovisuau de Vielha va acollir dues taules rodones on l’Ajuntament de Vielha e Mijaran i el Conselh Generau d’Aran van exposar els temes més rellevants del territori, alguns d’ells desapercebuts per als mitjans de comunicació. Turisme, millora de les infraestructures, la llengua i menys centralisme des de Lleida, van ser alguns dels temes que tant l’Ajuntament de Vielha com el Conselh Generau d’Aran van debatre en presència dels periodistes lleidatans i el públic assistent.

  La demarcació lleidatana del Col·legi de Periodistes de Catalunya fa un balanç molt positiu d’aquesta activitat en la qual mitjans i autoritats de la Val d’Aran han pogut intercanviar quines necessitats i mancances comunicatives tenen ambdues parts. La trobada ha de servir per reflexionar sobre el tractament dels mitjans de comunicació vers la Val d’Aran i també les facilitats necessàries part part de les administracions locals per tal que els periodistes puguin desenvolupar la seva tasca eficientment.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya de la Demarcació de Lleida enceta amb aquesta primera edició unes jornades que anualment recorreran alguna comarca lleidatana. En aquesta ocasió, a més, el transcurs de la jornada es veurà reflectida en un programa especial que Lleida TV emetrà en breu.


  • Taula del Conselh Generau: Iñaki Delaurens (periodista)
   Taula del Conselh Generau: Iñaki Delaurens (periodista)
  • Oriol Filella (Baquèira Beret)
   Oriol Filella (Baquèira Beret)
  • Josep Ma Sanuy (moderador)
   Josep Ma Sanuy (moderador)
  • Anna Díaz (conselhera Torisme) i Ambrós Barberá (Gremi d'hosteleria)
   Anna Díaz (conselhera Torisme) i Ambrós Barberá (Gremi d'hosteleria)
  • Taula Ajuntament: Elisa Escala (periodista)
   Taula Ajuntament: Elisa Escala (periodista)
  • Maria Vergés (regidora)
   Maria Vergés (regidora)
  • Josep R. Ribé (moderador)
   Josep R. Ribé (moderador)
  • Juan A. Serrano (alcalde)
   Juan A. Serrano (alcalde)
  • Joan Manel Parrmon (periodista)
   Joan Manel Parrmon (periodista)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.