• Jornada sobre Alfabetització Informacional i Mediàtica

  26 setembre, 2018

  Apunta't a la jornada que coorganitza el Col·legi de Periodistes amb la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona el pròxim divendres 30 de novembre a les 9:30h a l'Aula Magna de la FCCCUAB. L'activitat pretén fomentar la capacitat crítica de la població amb relació a la informació que rebem. 

  El Col·legi de Periodistes coorganitza amb la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (FCCUAB) una jornada de debat dedicada a l’alfabetització informacional i mediàtica el pròxim divendres 30 de novembre a les 9:30h a l'Aula Magna de la FCCCUAB. L'objectiu d'aquesta activitat és fomentar la capacitat crítica de la població de qualsevol edat en relació a la informació que rebem de les múltiples fonts que tenim accés. Cal inscriure's en el següent enllaç: https://goo.gl/vD1yH6.  

  Quin és el rol que han de jugar els mitjans de comunicació locals en l’alfabetització mediàtica dels ciutadans? Com poden les biblioteques públiques municipals afavorir el coneixement i la capacitat crítica de la població? Com es pot aprendre la competència mediàtica i qui la pot ensenyar? Aquestes són algunes de les preguntes que la Jornada sobre alfabetització informacional i mediàtica pretén donar resposta a través del programa elaborat. Es comptarà amb la presència de convidats i ponents de perfil molt transversal, ja que el tema implica a periodistes, bibliotecaris, documentalistes, docents i a la societat en general.

  La jornada començarà a les 9:30h amb l’acte de benvinguda que estarà presidit per la vicerectora de Comunicació i Promoció de la UAB, Virginia Luzón. A continuació, serà el torn de dues conferències: “Què és el MIL i com és d’important per al desenvolupament al llarg de la vida” i “L’educació al llarg de la vida gràcies a les biblioteques públiques”. El matí es completarà amb una taula rodona on hi participarà Núria de José qui presentarà el programa "La Premsa a les Escoles" del Col·legi de Periodistes. A la tarda tindrà lloc la presentació del projecte EduCAC per part de Salvador Alsius, vicepresident del CAC. La jornada clourà amb una sessió de comunicacions i el tancament de l’acte amb la lectura de les conclusions.

  La jornada també compta amb la col·laboració de la Càtedra Unesco d’Alfabetització Mediàtica de la UAB, el Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya, els Estudis Informació i Comunicació UOC, la Facultat de Biblioteconomia i Educació de la UB, el Gabinet de Comunicació i Educació de la UAB, el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de la Comunicació (InCom) de la UAB.

  Data: Divendres 30 de novembre

  Hora: 9:30h - 18:00h 

  Lloc: Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.