• Jornada sobre respostes a la vulneració dels drets LGBTI: El camí de les denúncies administratives i penals

  23 juny, 2017

  El 29 de juny a les 10 h, la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes participarà en aquesta jornada organitzada pels Serveis Territorials a Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

  El president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, Rafa Gimena, formarà part de la taula de ponents, en representació dels mitjans de comunicació i explicarà les 'Recomanacions sobre el tractament de les persones LGBTI als mitjans audiovisual' . A més, també hi intervindran professionals de l'àmbit penal i administratiu, del Servei d'Atenció a la Víctima del Delicte i del Cos dels Mossos d'Esquadra. L'acte està adreçat a entitats, administracions públiques, professionals del dret i dels mitjans de comunicació, i tindrà lloc de 10 a 12 h a la Sala d'Actes de la Diputació de Lleida.

  L'objectiu de la jornada és explicar d’una manera entenedora, el camí que una denúncia, tant des de l’àmbit administratiu com des del penal, ha de seguir per tal d’aconseguir una òptima coordinació, i cooperació  entre les diferents administracions, institucions,  entitats,  mitjans de comunicació i altres agents que hi puguin intervenir, protegint al màxim la víctima tenint en compte les seves possibles circumstàncies específiques personals o socials (circuits que cal activar, procediment que segueixen).

  Des de l’àmbit administratiu, veurem que les denúncies poden suposar la imposició d’una sanció i/o ser l’origen de diferents accions dirigides a sensibilitzar, visualitzar, educar o normalitzar el fet LGBTI dins la societat catalana. La jornada també detallàra com es pot interposar una querella o una demanda des de l’àmbit penal per haver patit amenaces, injúries, assetjament, agressions o violència a conseqüència d’una discriminació per orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, tenint en compte sempre el dret a la protecció de dades de caràcter personal,  a la intimitat, a la pròpia imatge i  evitar la possible revictimització.

  Programa

  10:00 hores: Presentació a càrrec de la directora General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Sra. Mireia Mata.

  10:15 hores: Intervenció dels següents ponents:

  Sra. Susanna Villacampa Guillen, jurista de l’Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals (LGBTI) de la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
  Sra. M. Lluïsa Jiménez, cap de l’Àrea per a la Igualtat de Tracte i No-discriminació de Persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals (LGBTI) de la Direcció General d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
  Sra. Teresa Ginesta, responsable Equip Assessorament Tècnic Penal i Oficina Atenció Víctima del delicte de Lleida del Departament de Justícia
  Sr. Vicent Sus, sotsinspector dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Ponent del Departament d’Interior
  Sr. Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Catalunya de la demarcació de Lleida.

  11:30 hores: Torn obert de paraules dels assistents.

  12:00 hores: Cloenda a càrrec del Sr. Joan Santacana, director dels Serveis Territirials de Lleida del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

  La Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l’homofòbia la bifòbia i la transfòbia, per primera vegada tipifica les accions o omissions que es poden  considerar infracció administrativa en l’àmbit dels drets de les persones LGBTI. Una nova porta oberta, des de l’àmbit administratiu, per a la defensa i protecció dels drets de les persones LGBTI, que comporta la necessitat d’un treball coordinat, cooperatiu, rigorós i complex de tots els agents implicats.

  Inscripcions

  S'incriviu-vos en el següent enllaç: < formulari d’inscripció>

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.