• Josep Maria Martí, Creu de Sant Jordi

  1 abril, 2014
  Josep Maria Martí, fins fa pocs dies Degà del Col·legi de Periodistes i ex director de la Cadena Ser a Catalunya, ha estat un dels guardonats aquest any amb la Creu de Sant Jordi que atorga el Govern de la Generalitat.

  El Govern va acordar dimarts passat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 persones i 15 entitats que han destacat "pels serveis prestats a Catalunya" en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en l'àmbit cívic i cultural.

  Un d'aquests guardons ha estat concedit a Josep Maria Martí, ex Degà del Col·legi de Periodistes i actualment tresorer a la nova Junta de Govern. Martí és Doctor en Ciències de la Informació; coordinador de programes per a joves de la UER i membre del seu comitè de ràdio; professor de la Universitat Autònoma de Barcelona; ex-director de la Cadena Ser a Catalunya i secretari dels Premis Ondas. Martí també ha escrit diferents llibres de temàtica periodística com ara "Les emissores comarcals a Catalunya", "Models de programació radiofònica", "De la idea a l’antena" i "Tècniques de programació radiofònica". D’altra banda, també ha impulsat la creació de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya i s’ha dedicat a elaborar informes i estudis de recerca amb la intenció de posar al dia el sector radiofònic català.

  La resta de guardonats amb la Creu de Sant Jordi aquest any han estat: el compositor Xavier Berenguel; la fotoperiodista Joana Biarnés; el filòleg José Manuel Blecua; la jurista Alegría Borràs; el promotor cultural Josep Maria Busquets; l'escriptor Jaume Cabré; l'agent comercial Aureli Casabona; l'executiu Enric Crous; l'escriptor Suso de Toro; l'actriu Vicky Peña; el cartellista Macari Gómez; la pedagoga Rosa Gratacós; el farmacèutic Joan Josep Guinovart; el sacerdot Joan Llort; el fotògraf Marià-Ignasi Marroyo; el egògraf Ricard Masó; la joiera Rosa Maria Oriol; l'editor Lluís Pagès; el promotor cultural Francesc Panyella; el pedagog Enric Puig; el monjo i historiador Hilari Raguer; la promotora social Mercè Riera; el metge Josep Maria Sala i Xampeny i el realitzador de TV, Sergi Schaaff. A títol pòstum s'atorga al promotor social Lluís Martí i Bosch i el pallasso Joan Montanyès, "Monti". Les entitats que rebran la Creu de Sant Jordi: Casino Llagosterenc, CCOO, Coral Llessamí, Els Pescadors de l'Escala, la Federació d'Ateneus de Catalunya; Federació de la Salut Mental de Catalunya; Fundació Busquets de Sant Vicenç de Paül; la Fundació Oncològica Infantil Enriqueta Villavecchia; Fundació Vidal i Barraquer; Institut d'Estudis Penedesencs; Institut Pere Mata de Reus; Organització Catalana de Trasplantaments; Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona; Societat Coral Diana i UGT.

  La distinció de la Creu de Sant Jordi, que es va crear el 1981, és un dels màxims reconeixements que atorga la Generalitat de Catalunya.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.