• Josep Maria Planes serà nomenat Manresà Il·lustre

  18 juliol, 2017

  L’Ajuntament de Manresa aprovarà aquest dijous, 20 de juliol, la concessió del títol de Manresà Il·lustre al periodista Josep Maria Planes (1907-1936). Planes va ser un periodista excepcional que fou assassinat per un escamot de la FAI a la carretera de La Rabassada amb només 29 anys.

  El reconeixement a Josep Maria Planes arriba un any després que un grup d’entitats, entre les quals la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes, s’apleguessin en una comissió per demanar a l’Ajuntament de Manresa que reconegués al periodista com a Manresà Il·lustre, el màxim honor de la ciutat. La petició es va presentar el 2016 coincidint amb el vuitantè aniversari de la seva mort i amb l’aval de 254 signatures.  L’objectiu de la proposta era rescatar de l’oblit un professional excepcional, pioner del periodisme d’investigació a Catalunya.

  La Comissió Josep Maria Planes va prendre el compromís de celebrar l’Any Planes (2016-2017) amb un programa d’activitats orientat a reivindicar la vida i obra del periodista. L’Any Planes es va inaugurar formalment el 2 de juny de 2016 amb el lliurament de IV Premi Josep M. Planes de periodisme, al saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa, i és previst que es tanca el 26 de setembre d’enguany, amb l’acte solemne de col·locació del quadre de Planes a la galeria de Manresans Il·lustres.

  Entre les activitats promogudes, destaca un cicle de xerrades sobre les diferents facetes de Planes, l’exposició “A propòsit de Josep Maria Planes (1907-1936)” i la teatralització de l’obra “Nits de Barcelona”.

  La comissió és formada per la Fundació Independència i Progrés, l’Associació Memòria i Història de Manresa, El Col·lectiu Desvalls, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Fundació Universitària del Bages (FUB), Òmnium Bages, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, els periodistes Pep Corral i Jordi Finestres, i l’historiador Jordi Sardans.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.