• La demarcació Catalunya Central premia Manel Alías com a periodista de l'any

  8 març, 2023

  Després de l'última edició a finals del 2020, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya reprèn aquest any l’acte de lliurament dels seus premis anuals, que reconeixeran cinc categories (Periodista de l'Any, Trajectòria, reportatge o iniciativa periodística local i els tradicionals Premis Plata i Plàtan). 

  El periodista Manel Alias.
  El periodista Manel Alias.

  Els guardons arriben sota la nova denominació de Premis Batec, en una picada d'ullet a la ubicació de l’àmbit de la demarcació, al cor de Catalunya. Una altra de les novetats destacades dels guardons és que seran itinerants per la Catalunya Central i enguany se celebraran al Berguedà. Compten amb el suport de l'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà. Els premis s’entregaran el divendres 17 de març, a la sala Casino de Berga, a les 7 del vespre. L’acte és obert al públic en general.

  Manel Alías rebrà el Premi Periodista de l’Any

  El periodista Manel Alías (Berga, 1977), ex corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a Rússia, serà guardonat amb el Premi Periodista de l’Any per la seva cobertura de la invasió russa a Ucraïna, que darrerament ja li ha valgut també el reconeixement en altres premis del sector de la comunicació.

  El Premi Trajectòria és per a la periodista manresana Pilar Goñi amb una experiència de 45 anys a Ràdio Manresa i que, des de l’any 1995, és gerent del Grup Taelus Comunicació, que té presència a les comarques d’Osona, Bages, Anoia, Berguedà i Solsonès.

  El Premi a la iniciativa periodística local, que es convoca per primer cop, ha recaigut a l’agència berguedana B-Comunicació, nascuda de l’emprenedoria de tres periodistes amb una àmplia experiència en el sector, Dolors Clotet, Dani Perona i Oriol Trasserra, amb la voluntat d’ajudar a millorar la comunicació d’institucions, empreses i personalitats.

  Quedaran per desvetllar els noms dels Premis Plata i Plàtan, que s'entreguen a la persona o entitat que amb la seva accessibilitat hagi facilitat més la tasca informativa dels periodistes o, al revés, que hagi oposat més resistència a les sol·licituds d'informació i/o s'hagi mostrat més susceptible amb les informacions aparegudes sobre ella.

  Premis amb valor social

  Els Premis Batec inicien també aquest any una col·laboració amb entitats socials del territori, a qui s'encarrega el disseny i confecció dels guardons i que, enguany, han estat obra dels usuaris de la Fundació Privada Horitzó del Berguedà. Una entitat social, compromesa amb les persones, el seu entorn, la cultura i el medi ambient, però sobretot amb el suport laboral per a l’assoliment d’una bona salut mental

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.