• La demarcació enceta la seva col•laboració amb el Col•legi d’Advocats i Advocades de Tortosa amb una sessió formativa

  22 febrer, 2015
  El passat divendres, el Col•legi de Periodistes a Tortosa va oferir una sessió formativa en l’àmbit judicial, a càrrec de Marta Martínez, advocada i membre de la Junta del Col•legi d’Advocades i Advocats d’aquesta ciutat.

  Amb aquesta sessió formativa, que anava adreçada a tots els professionals que volguessin completar la seva formació amb un millor coneixement del món i la terminologia judicial, el Col·legi de Periodistes enceta una relació de col·laboració amb el Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa. L’advocada Marta Martínez va compartir amb els assistents la seva experiència professional en el torn d’ofici, va anunciar ja de bon principi que “ la justícia està en mans de les dones”, i va fer referència a la influència que exerceix el periodista sobre la opinió pública, per la qual cosa és necessari que s’expliquin les notícies de la millor manera possible quan les paraules i els conceptes són delicats com és en el cas dels temes jurídics. Sota aquest punt de vista, Marta Martínez va intentar aclarir diferents conceptes d’alguns dels temes més importants de la actualitat.

  Així, per exemple, no s’estan fent embargaments de pisos, sinó que s’estan portant a terme execucions hipotecàries. I sobre el tema de la violència domèstica va voler matissar que s’havia d’anar amb compte ja que, ara per ara, “ el sistema permet” que es donin abusos en contra l’home i a favor de la dona. Seguint amb la seva experiència en el torn d’ofici, va explicar també prou coses sobre el tema de l’estrangeria, respecte de la qual, va dir, no s’està complint amb la legislació dels Drets Humans, i que s’havia de tenir present que, malgrat que les notícies posaven preferentment el focus sobre el tema de les tanques de l’Estret de Gibraltar, la realitat és que els estrangers entren, sobretot, per la frontera nord, via Itàlia.

  Les explicacions també van anar a parar al tema dels judicis ràpids, que han de tenir lloc en 24 hores des que es posa la denúncia. La decisió la pren el Jutge d’Instrucció segons evidències molt clares i, llavors, el que s’esdevé és “ una conformitat entre els advocats”. D’altra banda, i per acabar, es va aclarir que la persona imputada ho és perquè hi ha un auto d’imputació per part del Jutge i que tant es pot dir que algú ha estat detingut com que ha estat posat a disposició per sospitós.

  Amb tots aquests aclariments i totes aquestes puntualitzacions sobre la manera correcta de parlar dels temes jurídics, aquesta primera sessió formativa es va tancar amb la ferma convicció per part de tots els assistents de que en caldran més per anar millorant poc a poc, ja que és evident que es necessita un cert grau d’especialització.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.