• La locutora Maria Matilde Almendros passa dilluns a la Galeria de Manresans Il·lustres

  5 octubre, 2022

  La concessió del títol va ser aprovada per unanimitat de tots els grups pel ple municipal del juny passat, en reconeixement a la trajectòria de la popular actriu i locutora manresana, nascuda fa 100 anys. L’acte d’incorporació del retrat tindrà lloc dilluns vinent a partir de les 7 de la tarda i serà presidit per la consellera Tània Verge

  La locutora radiofònica Maria Matilde Almendros.
  La locutora radiofònica i actriu Maria Matilde Almendros.
  Autor:
  AJM
  Font:
  AJM

  El nomenament d’Almendros com a manresana il·lustra va ser aprovat per unanimitat de tots els grups pel ple municipal del passat mes de juny, coincidint amb l’any de la commemoració del centenari del naixement d’Almendros. La distinció es va concedir en reconeixement a la seva trajectòria i la seva actuació en benefici de la ciutat.

  Es tracta de la màxima distinció de l’Ajuntament de Manresa. Almendros serà la 27a persona que forma part de la Galeria de Manresans Il·lustres, i, en concret, en serà la segona dona. La primera és Àngela Margarida, “Mare Serafina”. Per tant, Almendros serà la primera dona laica manresana il·lustra.

  L’acte de dilluns, que serà retransmès per la web municipal, tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. A banda de la consellera Verge, hi intervindran l’alcalde de la ciutat, Marc Aloy; la regidora de Cultura, Anna Crespo, i un representant de la família d’Almendros, Francesc Gasol.

  També hi estan previstes les intervencions de la historiadora Conxita Parcerisas, que glossarà la figura d’Almendros, i de la periodista Pilar Goñi, que parlarà en representació de la Comissió Any M. Matilde Almendros, integrada per la demarcació de la Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Ràdio Manresa i l’associació El Galliner.

  La consellera Verge, l’alcalde Aloy i representants de la família i de la Comissió seran els encarregats de col·locar formalment el retrat. L’acte finalitzarà amb la sardana “Les quatre veus”, de Joan Lluís Moraleda Perxachs, que ballaran sis dones sardanistes del grup Dintre el Bosc.

  La incorporació del retrat d’Almendros a la Galeria de Manresans i Manresanes Il·lustres ha estat promoguda per l’Ajuntament de Manresa i per la Comissió, i forma part del programa d’actes de l’Any Maria Matilde Almendros, commemoració aprovada enguany pel Govern de la Generalitat. Els actes, que se celebren al llarg d’aquest 2022, són organitzats conjuntament per l’Ajuntament, les entitats de la Comissió, l’Institut Català de les Dones i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.