• La Mariona Serra guanya per segona vegada el Concurs de Nadales

  11 desembre, 2019

  Quinze nens i nenes d'entre quatre i onze anys han participat a la desena edició del Concurs de Dibuix de Nadales Periodístiques

  El dibuix de la Mariona Serra que ha guanyat el X Concurs de Dibuix de Nadales Periodístiques
  Autor:
  undefined

  Ja tenim dibuix guanyador de la desena edició del Concurs de Nadales Periodístiques! La Mariona Serra Codina és, per segon any consecutiu, l’autora del dibuix que el jurat ha elegit per protagonitzar la nadala de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes. Aquesta és la primera vegada que un artista repeteix com a guanyador, tot i que s’ha de dir que la Mariona ha estat molt insistent: participa al concurs des de l’any 2014, quan tenia sis anys.

  Ara ja en té onze, i aquest és el darrer any que es pot presentar al concurs, però segur que seguirà fent servir els llapis de colors, perquè li encanta dibuixar i s’hi pot passar hores. La Mariona s’endú  un lot de llibres valorat en 50 euros que podrà escollir ella mateixa a la Llibreria 22 de Girona, que col·labora en aquesta activitat cedint part del premi.

  El dibuix de la Mariona representa l’escena principal del rodatge d’una pel·lícula sobre el naixement de Jesús “que s’ha d’estrenar per Nadal”, ha dit. Està farcit de detalls -ella mateixa ha explicat que s’ha d’observar amb deteniment-, i s’hi poden veure els actors principals d’aquesta pel·lícula (Maria, Josep i el nen Jesús) dins l'estable, mentre els tècnics acaben d’enllestir el decorat i es preparen per iniciar la presa. L’elecció que ha fet la Mariona del tema del seu dibuix li ha servit per integrar perfectament els elements nadalencs i els comunicatius, de manera que es fa del tot natural veure els personatges típics del pessebre envoltats de focus, càmeres i micros.  El traç ben definit i els colors vius que ja destacaven en el dibuix que va fer la Mariona l’any passat es repeteixen en aquest i, tot plegat, ha fet que el jurat elegís el seu dibuix com a guanyador.

  Una elecció complicada

  Tot i així, un any més el jurat no ho ha tingut gens fàcil a l’hora de decidir la nadala guanyadora, perquè tots els dibuixos que s’han presentat tenien molta qualitat i creativitat. En aquesta desena edició del Concurs de Dibuix de Nadales Periodístiques hem rebut setze fantàstics dibuixos realitzats per quinze nens i nenes d’entre quatre i onze anys.

  L’element més repetit enguany ha estat l’arbre de Nadal, que en diferents versions i graus de protagonisme es troba en sis dibuixos, però també hem rebut diverses obres protagonitzades pel tió i pel naixement de Jesús, i també trobem els Tres Reis, un paisatge nadalenc i fins i tot una nadala que reivindica la llibertat d’expressió. Com a elements curiosos i divertits hem trobat un arbre i un tió amb un micro, un gat gens amagat, un mòbil amb un periodista que xerra molt, un ordinador que per Nadal “la mami el deixa estar”, un reporter de la BBC que parla en anglès, una samarreta que posa "LOF", una oficina de correus, un cistell ple de bolets, una periodista sota una tempesat de neu (tot i que cal imaginació per veure-la),  un tió “que es prepara per cagar notícies”  o un mòbil que “la Verge Maria ha deixat recolzat en una càmera de TV3 perquè ella també ho vol gravar de record”. Tot plegat, i com ja és habitual, dibuixat en estils molt diferents: des del quasi impressionisme fins al classicisme, passant per l'abstracte, el minimalisme i l’estil mironià.

  Els  nens i nenes que han participat en aquesta novena edició del Concurs de Nadales Periodístiques són la Berta Fernández, de 4 anys; en Guim Fernández, de 6 anys; l'Alba Masachs, de 6 anys; la Jordina Masachs, de 4 anys; la Mariona Masachs, de 8 anys; l’Anna Padilla, d’11 anys; la Clara Pérez, de 6 anys; en Joel Piquer, de 9 anys; la Carla Sánchez, de 5 anys; la Clàudia Sánchez-Castro, de 8 anys; l’Anna Serra, de 7 anys; la Mariona Serra, d’11 anys, en Kilian Simon Ros, de 4 anys, la Miranda Simon Ros, de 8 anys,  i l’Andreu Vidal, de 8 anys. Tots rebran un petit obsequi per agrair-los la seva participació al concurs.

  • Foto:
   Andreu Vidal Aubert
  • Foto:
   Anna Padilla i Calix
  • Foto:
   Anna Serra Codina
  • Foto:
   Berta Fernández Valentí
  • Foto:
   Carla Sánchez Sánchez
  • Foto:
   Clara Pérez Sánchez-Castro
  • Foto:
   Clara Sánchez-Castro
  • Foto:
   Guim Fernández Valentí
  • Foto:
   Guim Fernández Valentí
  • Foto:
   Joel Piquer Figueras
  • Foto:
   Jordina Masachs Ruhí
  • Foto:
   Mariona Masachs Ruhí
  • Foto:
   Mariona Serra Codina
  • Foto:
   Alba Masachs Oliveras
  • Foto:
   Kilian Simon Ros
  • Foto:
   Miranda Simon Ros

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.