• La nova junta de govern presenta les línies de treball del seu mandat

  7 abril, 2022

  La seu de la demarcació de les Terres de l’Ebre ha acollit este dimecres la presa de possessió de la nova junta, que es va proclamar automàticament guanyadora el passat 28 de març en ser l’única candidatura. La nova junta de govern s’ha renovat en un cinquanta per cent i està formada per Josep Baubí, president; Anna Ferràs, vicepresidenta; Marina Pallás, secretària; Oriol Gracià, tresorer; Jordi Duran, primer vocal, i David Benito, segon vocal.

  D'esquerra a dreta, Josep Baubí, Anna Ferràs, David Benito, Oriol Gracià, Marina Pallás i Jordi Duran
  Autor:
  Rosa Garcia
  Font:
  CPC Terres de l'Ebre

  Un cop constituïda, els membres de la junta han donat a conèixer a la premsa les iniciatives que volen portar a cap els pròxims quatre anys. Els projectes que trobaran continuïtat però que es potenciaran, segons ha explicat Marina Pallás, són el Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, el cicle d’entrevistes Periodisme Sud i l’eina de denúncia Incidències.

  Entre els projectes que es volen emprendre, el tresorer Oriol Gracià ha destacat la realització, amb la implicació de diferents administracions i institucions, d’un arxiu de memòria audiovisual de les Terres de l’Ebre, per a posar-se a l’abast de tothom pel seu valor històric i també periodístic. També es vol donar un impuls decidit a la presència de la demarcació a les xarxes socials, segons ha apuntat David Benito, per tal de facilitar el seguiment de les activitats que es fan al Col·legi.

  La nova junta també ha exposat el seu ideari, que implica defensar sempre la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa i treballar per dignificar la professió de cara endins però també de cara a l’opinió pública. Així, segons ha avançat Jordi Duran es vol recuperar de la memòria i portar al territori exposicions de destacades dones periodistes i commemorar dates importants com ara el centenari del naixement de l'associació de premsa a Tortosa, entre altres.

  Per la seua part, la vicepresidenta Anna Ferràs, després d’agrair la feina als companys que no han continuat a la junta, ha volgut recalcar que la junta sempre busca el consens en les seues decisions i propostes. Ferràs ha apuntat, entre altres idees, que es continuarà picant pedra per a aconseguir que els periodistes veiguen la vàlua del Col·legi i s’animen a col·legiar-se.

  Finalment, el president Josep Baubí ha volgut remarcar els tres pilars de la nova junta “joventut, experiència i territori”, ja que la nova junta de govern acull gent jove i gent amb molts anys de professió i d’arreu de les Terres de l’Ebre. El president ha insistit també en la seua idea d’aconseguir que la col·legiació siga obligatòria per a exercir com a periodista.

  La nova junta ha aprofitat la presència dels mitjans de comunicació per a denunciar per «enèsima vegada», fent-se ressò de les queixes dels periodistes, l’acumulació de rodes de premsa els mateixos dies i a les mateixes hores. El president ha fet una crida que es consulte l’agenda que la demarcació posa a disposició de tothom (www.periodistes.cat – Terres de l’Ebre – Actes de premsa) per a evitar esta coincidència d’actes que fan totalment impossible el seguiment per part dels periodistes en condicions òptimes. També ha apel·lat a la necessitat de fer prevaler el criteri periodístic i no l’empresarial a l’hora de prioritzar els actes a cobrir.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.