• La Red de Colegios Profesionales de Periodistas es reuneix a Barcelona

  1 desembre, 2018

  La Red de Colegios Profesionales de Periodistas s’ha reunit aquest cap de setmana a Barcelona per avançar en la creació del Consejo General de Colegios de Periodistas. Els 9 col·legis que formen part de la Red han exposat els principals reptes, prioritats i línies de treball de cadascun, amb la finalitat de consensuar objectius i actuacions comunes.

  Autor:
  Ignasi Renom

  La trobada ha servit per avaluar els primers mesos de funcionament de la Red, constituïda formalment el juny d’aquest any. Tothom ha coincidit en el valor que ha aportat aquest espai col·laboratiu que ha permès compartir idees i serveis en favor de la professió i la defensa del periodisme, així com la unitat d’acció amb la que s’ha treballat.

  Part de la jornada s’ha dedicat a debatre com ha de ser la transformació de la Red en Consejo General i les gestions que cal fer per dur a terme aquest canvi. La Red de Colegios ha començat a treballar en un esborrany d’Estatuts del Consejo General. Els Col·legis han expressat també la seva confiança en què tots els partits amb representació parlamentària donaran suport a la proposició de Llei per a la creació del Consejo que, recentment, s’ha presentat al Congrés dels Diputats.

  També s’ha dedicat una sessió a tractar sobre la precarietat laboral del sector, la no governamentalització de los mitjans públics i la igualtat de gènere als mitjans de comunicació. Sobre aquest debat inicial, s’ha obert un període de treball que acabarà amb un posicionament conjunt sobre cadascuna d’aquestes matèries.

  El president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez, ha participat a la Jornada exposant la feina que realitza aquest òrgan d’arbitratge, creat el 1997 i que vetlla pel compliment del Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  La Red de Colegios Profesionales de Periodistas es va constituir el passat 14 de juny, representa a més de 7.00 periodistes col·legiats i col·legiades i està format pels col·legis d’Andalusia, Astúries, Catalunya, Castella i Lleó, Galicia, La Rioja, Murcia, Navarra i País Basc.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.