• L'Assemblea aprova el pressupost del 2015 del Col·legi de Periodistes

  21 gener, 2015
  Les xifres corresponents a aquest any preveuen una important reducció de les despeses respecte al 2014 i contemplen, per primera vegada en els últims anys, un tancament en números positius.

  L’Assemblea del Col·legi de Periodistes de Catalunya celebrada el passat dimecres 21 de gener, ha aprovat el pressupost corresponent a l’exercici del 2015. Les xifres previstes per a aquest any estableixen una important reducció de les despeses respecte al 2014 i contemplen, per primera vegada en els últims anys, un tancament amb números positius. L’Assemblea l’ha presidida la Degana del Col·legi, Neus Bonet, que ha començat explicant que, a diferència d’altres anys, el pressupost es presenta durant el mes de gener i no l’abril fent-ho conjuntament amb el tancament del 2014. El motiu, ha dit la degana “és per la voluntat de la Junta de sotmetre’ls a la consideració dels col·legiats coincidint amb l’inici de l’exercici”. El resultat dels números del 2014 es donaran a conèixer, un cop tancats i auditats, a l'única Assemblea ordinària prevista pels Estatuts i que es farà durant la primavera.

  Manteniment de les quotes col·legials

  El tresorer, Josep María Martí, ha estat l’encarregat d’explicar els números per aquest any, acompanyat del director financer del Col·legi de Periodistes. A grans trets, Martí ha destacat que el pressupost aprovat avui recull la voluntat de la Junta de Govern de no augmentar les quotes que abonen els col·legiats trimestralment, i mantenir les quotes reduïdes pels periodistes que es troben en situació d’atur. Aquest manteniment de la quota, a diferència d’altres associacions professionals, s’aplicarà per sisè any consecutiu.

  Prioritat mantenir i potenciar la formació

  El pressupost del 2015 continua prioritzant i potenciant el capítol de la formació. D’aquí que una de les principals partides sigui per al Centre de Formació i Desenvolupament, que posa a l’abast del col·legiat una àmplia oferta destinada a facilitar que els periodistes es puguin seguir formant al llarg de la seva trajectòria professional. També és manté la gratuïtat dels cursos als col·legiats en situació d’atur per donar resposta a les seves necessitats formatives.

  Major eficiència en la gestió dels quioscos

  Gràcies a les inversions destinades els últims anys en la mecanització dels quioscos que gestiona el Col·legi de Periodistes, el pressupost del 2015 preveu un increment del 2% del volum de negoci, en relació al 2014. Recordem que el Col·legi té la concessió administrativa de l’Ajuntament de Barcelona per gestionar 13 quioscos del centre de Barcelona.

  Millor explotació comercial de la revista Capçalera

  La revista del Col·legi, Capçalera, és un dels serveis més ben valorats pels col·legiats, d’acord amb la darrera enquesta feta entre el col·lectiu. El pressupost del 2015 també tindrà en compte la millora que ha de representar la seva explotació comercial, fet que contribueix a poder mantenir la qualitat d’aquest servei que arriba a totes les cases dels col·legiats. La degana, a instàncies de les preguntes dels col·legiats, ja ha deixat clar que no serà a qualsevol preu.

  Millora de les subvencions

  Després d’anys sense rebre cap subvenció, el Col·legi de Periodistes pot afegir als pressupostos del 2015 una clara millora en aquest apartat, després d’haver-se presentat a diferents concursos que han donat com a resultat la concessió d’una subvenció per al 2014 i d’una altra per al 2015.

  Finalment, el pressupost del 2015 també reflecteix el millor control de la despesa corrent, amb una reducció dels costos de personal del Col·legi i la negociació a la baixa i ajustaments de marges amb els proveïdors.

  Aquest pressupost s’ha elaborat a partir d’un pla econòmic a tres anys que la Junta va aprovar el passat mes de maig. L’objectiu d’aquest pla és sanejar l’economia del Col·legi, que en els darrers anys ha patit diversos entrebancs, principalment amb la desaparició i liquidació de la fundació Centre Internacional de Premsa que ha significat unes pèrdues per al Col·legi de Periodistes de més d’un milió d’euros.

  Finalment, l’Assemblea també ha donat el vist-i-plau a la incorporació de Joan Garcia Bausa com a nou membre de la Junta de Govern en substitució de Gemma Torrents, que va cessar del càrrec de manera voluntària per qüestions laborals.

  • @irenom
   @irenom
  • @irenom
   @irenom
  • @irenom
   @irenom

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.