• L’Assemblea aprova la creació d’una nova demarcació a la Catalunya Central

  30 maig, 2013
  Aprovada per majoria, la nova Demarcació Territorial de la Catalunya Central estarà integrada per les comarques del Bages, Anoia, Osona, Berguedà, Solsonès i la Cerdanya. L'objectiu consisteix en apropar els serveis col·legials al territori.

  El Degà del Col·legi, Josep María Martí, ho va defensar per “la necessitat d’apropar al territori i als col·legiats i col·legiades els serveis que actualment ofereix el Col·legi de Periodistes”. Una necessitat que s’ha vist confirmada en les visites que s’han fet a Manresa i Igualada, on la proposta ha estat molt ben rebuda, i amb la confiança que rebrà la mateixa acceptació a la visita prevista fer en els pròxims dies a la capital d’Osona. Tant el Degà com el secretari, Enric Frigola, van informar que a les trobades hi han participat tant professionals col·legiats com no col·legiats, un fet que permet preveure que el Col·legi de Periodistes pot créixer com a col·lectiu. Per aquesta raó, va afegir el Degà, “creiem que és un encert i la nostra obligació, com a Junta de Govern, apropar els serveis col·legials allà on són els professionals”. Alguns dels col·legiats assistents a l’assemblea, amb seu en aquestes comarques, van agrair públicament la sensibilitat del Col·legi alhora de plantejar aquesta nova realitat que facilitarà la feina dels professionals.

  Per tirar endavant amb aquest canvi de representació territorial ha calgut modificar dos aspectes dels Estatuts, concretament els que feien referència al nombre de demarcacions, que ara es veurà ampliada de cinc a sis, i la incorporació del nom de la nova demarcació. Val la pena afegir que, de les esmenes presentades en el període en que ha estat a informació pública el projecte, se’n ha afegit una que demanava la incorporació de la comarca de la Cerdanya a la representativitat d’aquesta nova demarcació. També ha quedat força clar que la decisió d’inscriure’s en una o altra demarcació serà elegida pel propi col·legiat.

  Assemblea Ordinària

  També el dia 30 de maig es va celebrar l’Assemblea Ordinària, que és la que permet explicar als col·legiats/des les actuacions i la feina feta durant el 2012 pel Col·legi de Periodistes. En aquest sentit es va aprovar per unanimitat tant la memòria de l’Exercici del 2012 (adjuntem en pdf), com el compte de resultats de l’exercici 2012 i l’aprovació del pressupost d’aquest 2013.

  El Secretari i el Degà van repassar les principals actuacions del 2012, entre les que va destacar el paper del Col·legi de Periodistes per afrontar la delicada situació que travessa el sector de la comunicació. Per això van explicar l’impuls que s’ha donat a la Mesa Sectorial dels Mitjans de comunicació, que tot just aquesta setmana ha representat les seves propostes d’actuació. Josep Maria Martí s’hi va referir tot dient que “la defensa dels nostres interessos no s’ha fet només des d’una visió corporativa, sinó tenint molt present la funció social que fa el periodisme”.

  El Degà, conjuntament amb el tresorer, Xavier Mas de Xaxás, van explicar les xifres del 2012 i 2013 i les prioritats d’inversió del Col·legi que, una vegada més, prioritzen l’ajuda als col·legiats i col·legiades a afrontar aquests temps difícils. Per això va recordar que pel Centre de Formació han passat més de dos mil alumnes durant el 2012 , des d’on s’ofereixen cursos a preus competitius i fins i tot gratuïts pels col·legiats a l‘atur. La borsa de treball, amb prop d’un miler d’ofertes laborals, o els serveis d’assessorament gratuïts que s’han ampliat per cobrir les màximes necessitats dels usuaris, han estat altres de les actuacions destacades. Josep Maria Martí va concloure assenyalant que el “Col·legi de Periodistes de Catalunya prioritza la inversió dels seus recursos econòmics en prestar els serveis de màxima qualitat als seus associats, especialment en els temps difícils que ens toquen viure, i en defensar més que mai l’ofici del periodisme”.

  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.