• L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya concedeix a Shada Islam el premi Ernest Udina

  26 juny, 2023

  Shada Islam, periodista i analista d’afers europeus, ha guanyat el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2023, que concedeix l’APEC amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la Representació de la Comissió Europea i l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la conselleria d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l'Ajuntament de Barcelona i Diplocat.

  La periodista Shada Islam, premiada amb el guardó Ernest Udina
  Font:
  APEC

  Shada Islam va néixer a Lahore, Pakistan i va ser criada a Bèlgica, des d’on exerceix com a comentarista d’afers europeus i treballa de manera independent com a assessora i analista en qüestions relacionades amb Europa, Africà i Àsia. La periodista ha dedicat la major part de la seva vida professional a investigar i escriure sobre l’agenda política interior i exterior de la Unió Europea i les seves relacions amb Àsia. Mitjançant el seu treball, Shada continua recordant als líders polítics de la UE la responsabilitat que tenen de respectar els valors europeus d’igualtat, inclusió i diversitat. El 2017, la revista Politico la va identificar com una de les 20 dones més influents a Brussel·les.

  Shada es va graduar en periodisme i comunicació social per la Université Libre de Bruxelles i ha treballat per a diferents institucions, totes elles relacionades amb afers exteriors. Durant més de vint anys va ser corresponsal a Europa de la Far Eastern Economic Review, la principal revista d’anàlisis i notícies d’Àsia. També va treballar per al servei anglès de la DPA, l'agència de notícies alemanya, i va col·laborar amb els serveis d'Àfrica i Àsia de la BBC. Des del 2007 fins al 2020, va treballar en dos think tanks amb seu a Brussel·les, l’European Policy Center i Friends of Europe, alhora que va continuar contribuint amb els seus articles analítics sobre assumptes europeus i globals per a publicacions internacionals com EUObserver, The Guardian, The Straits Times i l’East Asia Forum.

  Tal experiència l’ha dut a adquirir un coneixement profund i una visió molt àmplia de les polítiques i les prioritats dels governs així com de les empreses i els diferents agents de la societat civil. És per això que en moltes ocasions Shada és convidada a conferències internacionals i panells acadèmics i polítics per debatre sobre el paper d’Europa, la geopolítica del segle XXI, el comerç, les relacions de la UE, la migració i la inclusió. La periodista és una ferma defensora de la igualtat d’oportunitats, activista de la diversitat i una veu en qüestions relacionades amb la lluita contra el racisme i la promoció dels drets de les minories.

  En el seu nomenament el jurat ha considerat “la capacitat d’anàlisi” de Shada i les seves dècades de treball com a periodista i analista d’afers de la UE. El premi s'atorgarà en una cerimònia a Barcelona a la tardor de 2023.

  El Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista reconeix la carrera d’un periodista o mitjà de comunicació que s’hagi distingit en el compromís i els valors europeistes i fins ara han rebut el guardó: Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe -en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, Samuel Aranda, Can Dundar, Griselda Pastor, Jean Quatremer, Anna Bosch, Judy Dempsey i Llibert Ferri.

   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.