• Leila Guerriero, Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán

  5 novembre, 2019

  El jurat li reconeix la seva trajectòria professional que posa de manifest la necessitat, la importància i la força del periodisme. El lliurament del premi es farà el pròxim dia 18 de novembre, a les 18:30, a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscripcions limitades! 

  El Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán és un guardó creat l'any 2004 amb la voluntat de recordar la figura de l'escriptor i periodista Manuel Vázquez Montalbán, mort l'any anterior. El premi, impulsat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, es convoca en dues categories: Periodisme cultural i polític i Periodisme esportiu, aquest darrer en col·laboració amb el F.C.Barcelona.

  El jurat del premi Vázquez Montalbán de periodisme cultural i polític, integrat per Neus Bonet,  degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Ana Cristeto, directora de El Periódico de Catalunya, Carles Revés, director de l’Àrea editorial del Grup Planeta,  Tomàs Delclós, periodista d’El País i Josep Cuní, periodista col·legiat que actua com a president del jurat, han decidit per unanimitat atorgar el premi d’enguany a la periodista argentina Leila Guerriero. El guardó va acompanyat d'una dotació econòmica de 6.000€. 

  En paraules del mateix jurat, aquest premi li ha estat atorgat a la periodista argentina Leila Guerriero perquè a través dels seus articles, cròniques i llibres“ha posat de manifest i rellevància la necessitat, la importància i la força del periodisme. Un ofici que no només insta a anar, veure, tornar i explicar, com ella mateixa ha descrit, sinó també a contestar per a què, per què i com s’escriu”. De la mateixa manera, el jurat li destaca la feina de camp que Leila Guerriero fa per donar forma i fons a les seves cròniques convertides també en excel·lents assajos sociològics.

  Leila Guerriero (Junín, 1967) és una periodista argentina reconeguda internacionalment pel seu treball, que publica des de 1991 en algunes de les capçaleres més importants del món com La Nación i Rolling Stone, d’Argentina; Gatopardo, de Mèxic o El País, d’Espanya. També ha publicat els llibres Los suicidas del fin del mundo (2006), Frutos extraños (2009); Plano Americano (2011), Una historia sencilla (2013), Zona de obras (2014) o més recentment Opus Gelber. Retrato de un pianista (2019) i Teoría de la gravedad (2019).

  La darrera edició del premi, atorgada el 2015, va ser per al periodista català Andreu Missé i en anteriors ocasions aquest premi l’han rebut periodistes com Jordi Évole, Maruja Torres, Anna  Politkóvskaia, Tomás Alcoverro, Seymour Hersh, Roberto Saviano o Juan José Millás, entre d’altres.

  El lliurament del premi es farà el pròxim dia 18 de novembre, a les 18:30, a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Abans d'acabar l'acte hi haurà una copa de vi per a tots els assistens, cortesia del celler Família Torres

  Inscripcions

  Afegeix aquest esdeveniment al teu calendari: 

  Premis:
  Premi Vázquez Montalbán
  • Foto:
   Jordi Salinas
  • Foto:
   Jordi Salinas
  • Foto:
   Jordi Salinas
  • Foto:
   Jordi Salinas
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.