• Leonor Bertomeu i Òscar Meseguer comparteixen el II Premi de Periodisme Terres de l'Ebre

  10 abril, 2016
  El Premi ha estat concedit ex-aequo als periodistes Leonor Bertomeu i Òscar Meseguer pels reportatges "Localitzen els plànols originals del mercat de Tortosa de 1885" i "Quinze anys i els que vindran", respectivament.

  El Premi, que compta amb una dotació de 1.000 euros, va ser lliurat ahir dissabte al llarg del Sopar de Periodistes que per segon any celebren els professionals de la demarcació, que aquest cop va comptar amb la presència de la degana del Col•legi de Periodistes, Neus Bonet, i en el transcurs del qual també van ser decidits el Premis Micro 2015.

  El Jurat del Premi “ ha valorat, del reportatge sobre el mercat de Tortosa, el fet de ser una exclusiva al territori a més del seu interès històric –segons s’explica en l’acta del Premi- mentre que del de la variant de Gandesa, -amb el títol de "Quinze anys i els que vindran"- n’ha destacat el seu esperit crític i de denúncia envers una situació que fa molts anys que s’allarga i que fins ara les diferents administracions implicades, principalment el govern de l’Estat, han estat incapaces de desencallar”. Els dos reportatges van ser publicats al Setmanari L’Ebre, del qual Òscar Meseguer n’és l’actual director, al llarg del l’any 2015.

  Com l’any anterior, els guanyadors del Premi van ser obsequiats amb una il•lustració de l’artista tortosina Marta Viladrich, i van exposar davant els companys presents les seves motivacions i impressions en realitzar els respectius treballs periodístics.

  Com l’any passat també, durant el Sopar de Periodistes es van realitzar les votacions presencials per a escollir els guanyadors del Premis Micro 2015, els resultats de les quals es van sumar a les que, prèviament, havien realitzat altres professionals via correu electrònic. Segons aquestes votacions, els guanyadors del Micro 2015 són Premsa dels Bombers de la Generalitat, pel que fa al Micro Obert, i l’empresa Ercros, pel que fa al Micro Tancat. L’acte de lliurament dels Premis Micro 2015 tindrà lloc cap a finals del mes de maig.

  Adjuntem els pdfs dels reportatges guanyadors  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.