• Les millors eines de gestió de contrasenyes per a periodistes

  21 novembre, 2023

  Els gestors de contrasenyes són importants per a periodistes i per a qualsevol persona que treballi amb informació sensible i confidencial.

  Actualment, els periodistes ens trobem a l’avantguarda de l’era digital on confiem en la tecnologia per investigar, comunicar i difondre notícies.
  Autor:
  Foto de SCREEN POST
  Font:
  https://www.pexels.com/ca-es/foto/ma-telefon-intel-ligent-telefon-mobil-bloquejat-12376016/

  Actualment, els periodistes ens trobem a l’avantguarda de l’era digital on confiem en la tecnologia per investigar, comunicar i difondre notícies. Aquesta dependència de les plataformes digitals també comporta un conjunt de reptes, especialment relacionats amb la ciberseguretat. Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya recomanem l’ús de gestors de contrasenya per enfortir la seguretat dels periodistes.

  La criminalitat a través d’internet va augmentar un 48% el primer trimestre del 2023, segons un informe del ministeri de l’Interior. La pirateria, el phishing o el robatori de la nostra identitat són alguns dels riscos cibernètics més habituals avui. Els periodistes treballem amb informació delicada i això ens converteix en objectius d’actors maliciosos que busquen obtenir un accés no autoritzat a dades confidencials.

  A l’era digital, una contrasenya segura és la primera línia de defensa contra l’accés no autoritzat. Tanmateix, crear i recordar contrasenyes complexes per a cada servei es converteix en una tasca descoratjadora. Aquí és on els gestors de contrasenyes entren en joc.

  Els gestors de contrasenyes generen i emmagatzemen contrasenyes complexes i úniques per a cada compte en línia. En eliminar la necessitat que les persones recordin diverses contrasenyes, aquestes eines milloren la seguretat i alhora permeten als periodistes centrar-se en la seva feina. 

  Beneficis dels gestors de contrasenyes:

  1. Millora la seguretat: Els gestors de contrasenyes generen contrasenyes fortes i aleatòries per a cada compte, reduint significativament el risc d'accés no autoritzat. Això garanteix que fins i tot si un compte està compromès, els altres estaran segurs.
  2. Comoditat: Els periodistes sovint fem malabars amb nombroses tasques i responsabilitats. Els gestors de contrasenyes simplifiquen el procés d'inici de sessió emplenant les credencials automàticament, estalviant temps i reduint la probabilitat d'utilitzar contrasenyes febles per comoditat.
  3. Accessibilitat multiplataforma: Molts gestors de contrasenyes ofereixen compatibilitat entre plataformes, cosa que permet als periodistes accedir a les seves credencials de manera segura des de diversos dispositius. Aquesta flexibilitat garanteix que puguin funcionar perfectament mantenint un alt nivell de seguretat.

  Eines de gestió de contrasenyes recomanades:

  1. 1Password
  2. Bitwarden Password Manager
  3. LastPass
  4. Dashlane

  Els periodistes hem d'adoptar mesures proactives per salvaguardar la nostra feina i protegir la informació crítica. Els gestors de contrasenyes són eines indispensables en l'arsenal de la ciberseguretat, que ofereixen un equilibri perfecte entre comoditat i protecció robusta. En adoptar aquestes eines, els periodistes podem reforçar les nostres defenses digitals, assegurar la integritat del nostre treball i la seguretat de la informació que gestionem.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.