• Les Petxines 2019 es lliuren avui

  7 juny, 2019

  Els aspirants a Petxina Oberta, Petxina Tancada i Petxina Km.0  se sotmetran avui al dictamen dels col·legiats i col·legiades, en el marc de la vint-i-setena edició de la Festa de les Petxines de la Informació.

  Aquest dijous, 20 de juny, a partir de les 20.00 hores, tindrà lloc al Teatret del Serrallo (Moll de Pescadors, 1, Tarragona) la celebració de la Festa de les Petxines de la Informació, que enguany arriba a la vint-i-setena edició. Els finalistes són:

  Petxina Oberta: distingeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes.

  • Gabinet de comunicació del Servei Català de Trànsit: Per informar puntualment i aprofitar al màxim els nous canals comunicatius per arribar als periodistes amb rapidesa i eficàcia.
  • Gabinet de comunicació del Club de Futbol Reus Deportiu: Per mantenir-se al peu del canó a l’hora d’atendre les peticions dels professionals de la comunicació, tot i la complexa situació del club.
  • Concurs de Castells: Pel gran desplegament realitzat amb l’objectiu d’atendre amb diligència els requeriments dels periodistes davant d’un esdeveniment d’aquestes característiques.

  Petxina Tancada: distingeix la font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació.

  • Confraria de Pescadors de Tarragona: Per les dificultats d’establir comunicació amb el seu president, Esteve Ortiz, i obtenir informació d’interès periodístic.
  • Monestir de Poblet: Pel poc arrelament al territori a l’hora d’informar sobre les activitats que es desenvolupen al conjunt monàstic.
  • Josep Poblet, ex alcalde de Vila-seca: Per la manera com va anunciar que no optaria a la reelecció com a alcalde de Vila-seca després de 26 anys al càrrec.

  Petxina Km. 0: distingeix el producte periodístic de proximitat, amb vocació de servei al territori.

  • Revista Cambrils: Per mantenir la publicació en paper després de 66 anys d’història i ser pionera en presència a la xarxa, que es remunta a l’any 1996.
  • L’Om / femsafareig.cat: Per apostar per la informació local, conjugant la històrica capçalera L’Om amb la frescor i el jovent del digital femsafareig.cat.
  • RTV El Vendrell: Pel compromís amb la informació local des de 1981 i per fer una ràdio i televisió de qualitat, amb especial atenció a la cultura i els esports locals i per l'aposta per les transmissions en directe.

  Els guanyadors es decidiran in situ la nit de la festa, conduïda pels periodistes col·legiats Josep Baiges i Agnès Llorens i que començarà a les 20.00 hores amb l’apertura de les urnes perquè els col·legiats i col·legiades puguin dipositar-hi el vot. Després, tindrà lloc el lliurament dels guardons i, un cop entregades les estatuetes, es farà la ja tradicional rifa entre tots els col·legiats i col·legiades que hagin votat.

  Durant la festa també s’atorgarà, per decisió de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i al marge de les votacions, la Petxina Daurada a un periodista vinculat al territori en senyal de reconeixement a la seva trajectòria professional.En aquesta ocasió, a Yolanda García, una històrica de la ràdio de casa nostra, que actualment exerceix com a coordinadora del gabinet de comunicació de l’Institut Català de la Salut (ICS) al Camp de Tarragona.

  També hi haurà algunes distincions novedoses que es desvetllaran al llarg de la nit, vinculades al treball que s'està duent a terme per apropar el Col·legi als estudiants de Periodisme de la Universitat Rovira i Virgili.

  Enguany, les Petxines es dediquen al col·legiat Xavier Zaragoza, que ens va deixar el passat mes de maig a l’edat de 34 anys.

  Durant la festa, els col·legiats/des també participaran en una rifa, gràcies a la col·laboració de Repsol, Port Aventura, Festival Internacional de Música de Cambrils, Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, Sala Zero, Cellers Tarroné, DO Tarragona, Celler Josep Grau Viticultor, Fet a Tarragona, NW La Revista de Reus, Costa Daurada Estació Nàutica, DOP Siurana i Vermuts Miró.

  Posteriorment, se servirà un pica-pica, regat pels vins de les DO Conca de Barberà, DO Catalunya, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Penedès i DO Terra Alta.

  Confirmació d'assistència: secretaria-tarragona@periodistes.cat

  Premis:
  Premis Petxines de la Informació
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.