• L’estratègia de l’administració Obama en la lluita contra la radicalització

  20 maig, 2016

  A càrrec de Haris Tarin, assessor del departament de Homeland Security del govern dels Estats Units. L'acte organitzat pel Col·legi i el consolat General dels Estats Units a Barcelona serà dimarts 31 maig, a les 10:00 a la seu del Col·legi. Cal inscripció.

  Demà dimarts 31 de maig serà a Barcelona un dels assessors del departament de Homeland Security del govern dels Estats Units. Es tracta de Haris Tarin, que recentment s’ha incorporat a l’Oficina de Llibertats i Drets Civils d’aquest departament. Tarin està considerat un dels principals artífexs dels programes de la Casa Blanca per a prevenir la radicalització i els extremismes violents, treballant sobretot a nivell i en coordinació amb tots els actors implicats.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el consolat General dels Estats Units a Barcelona us conviden a un esmorzar, a les 10:00 hores, amb Haris Tarin a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10). Cal inscripció prèvia a comunicacio@periodistes.org i les places són limitades. L'esmorzar, d'una hora de durada, serà en anglès i no hi haurà servei de traducció.

  Podeu saber més del convidat amb aquest perfil biogràfic:

  HARIS TARIN.

  Assessor principal

  Oficina de Llibertats i Drets Civils, Departament de Seguretat Nacional del govern dels Estats Units

  Haris Tarin ha estat nomenat recentment assessor principal de l’Oficina de Llibertats i Drets Civils del Departament de Seguretat Nacional (Homeland Security) del govern dels Estats Units. Aquesta oficina té com objectiu garantir el respecte als drets i llibertats, la justícia i la igualtat davant la llei en la creació i implementació de les polítiques d’aquest departament, tot establint un contacte directe amb les comunitats que s’hi poden veure implicades, proporcionant informació i atenent les reivindicacions que puguin sorgir.

  Com a assessor principal, Tarin és un dels artífex dels programes de la Casa Blanca per a prevenir la radicalització i els extremismes violents, treballant sobretot a nivell local –com per exemple a les ciutats de Boston, Minneapolis-Saint Paul i Los Angeles– i en coordinació amb tots els actors implicats: forces de seguretat, treballadors i educadors socials, instituts i escoles, mesquites, comunitats musulmanes, o institucions públiques, entre d’altres. Aquests programes tenen com a objectiu reforçar la confiança mútua i empoderar les comunitats per tal que desenvolupin models de prevenció i intervenció enfront de la radicalització, i inclouen sessions informatives per abordar, per exemple, les polítiques públiques que adopta el govern en aquest àmbit o tractar sobre com les xarxes gihadistes recluten i amb quines narratives.

  El seu anterior càrrec va ser director a Washington DC del Muslim Public Affairs Council (MPAC), una influent organització sense ànim de lucre que treballar per donar a conèixer la realitat de les comunitats musulmanes als EUA a través de diversos projectes i activitats, amb la missió de lluitar contra els estereotips i promoure la participació política dels musulmans. Com a director, Tarin va ser el principal interlocutor amb la Casa Blanca, els diversos departaments del govern dels EUA i el Congrés en qüestions relatives a les comunitats musulmanes i a la prevenció de la radicalització.

  Haris Tarin col·labora en nombrosos mitjans de comunicació com el Washington Post, la CNN i el Washington Post i participa en nombroses conferències nacionals i internacionals sobre seguretat nacional, Islam i governança, relacions entre els EUA i els països musulmans, el rol de les comunitats musulmanes en la definició de la política pública, i religió i espai públic i participació cívica.


   

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.