• L'exposició "Costa Esbravada" arriba a la seu del Col·legi de Periodistes

  13 març, 2024

  Miquel Riera (Torroella de Montgrí, 1960) presenta l’exposició “Costa Esbravada” a la seu del Col·legi de Periodistes, a Barcelona. El periodista col·legiat repassa i dona la seva visió particular sobre les barbaritats constructives perpetrades des dels anys 50 fins l’actualitat al litoral gironí, des de Portbou fins a Blanes. L’exposició es podrà veure del 18 de març al 28 d’abril.

  Autor:
  Miquel Riera

  Miquel Riera Planas ha recorregut tota la Costa Brava intentant fotografiar amb la seva càmera la cara menys amable del litoral gironí. Durant més d'un any i mig ha retratat aquelles urbanitzacions i edificis, aixecats sovint en els primers anys del turisme, però també els últims temps, i que han enlletgit la Costa Brava. Després d'exposar-se a la demarcació de Girona, ara arriba a la seu de la capital catalana on es podrà visitar fins el pròxim 28 d'abril. 

  “No és un treball exhaustiu, tot i que tenim cap a unes mil cinc-centes fotografies, i aquesta tampoc era la intenció, sinó fixar-nos en allò que té un impacte real en el paisatge. Aquesta és la intenció. I de passada mirar de conscienciar al públic de la necessitat de protegir encara més del que ho està la nostra Costa Brava”, afirma Miquel Riera.

  L'exposició a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona, a la Rambla de Catalunya 10, s’hi podran veure una vintena de fotografies. “No n’hi ha de totes les poblacions i fins i tot, alguns municipis que n’hi tenen vàries. He prioritzat les que m’agradaven més i les que, per a mi, tenien més impacte”, aclareix el periodista.

  Coincidint amb l’exposició s’ha organitzat un acte de presentació de SOS Costa Brava, l’organització que defensa la Costa Brava, el 4 d’abril a les 18.30h. Hi intervindran Irene Gisbert i Eduard de Ribot, presidenta i advocat l’entitat.

  El periodista gironí ens recorda cites que avalen la necessitat de protecció de la Costa Brava. Com les de Josep Ensesa i Montsalvatge, fill del fundador de S’Agaró i primer president del Patronat de Turisme de la Costa Brava: "La Costa Brava l’han degradat la inconsciència d’un afany constructor desconsiderat i un marc legal incongruent. La manca de sentit humà i d’amor a la terra ha fet que, sovint, construir fos destruir”, o les de Narcís-Jordi Aragó, periodista i un dels impulsors del Col·legi de Periodistes i del Debat Costa Brava que, considerava, en un article amb motiu del centenari de la Costa Brava l’any 2009, que “allò que era l’argument per a la marca turística ha estat sovint menyspreat, amenaçat i agredit”. Finalment ens recorda les paraules de Jordi Sargatal, ornitòleg i naturalista, primer director del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, que anava fins i tot més enllà, i en un article publicat l’any 2013 propugnava que no s’hauria de construir més a la Costa Brava. “Tot fa aconsellar dir prou, i el més assenyat seria no malmetre ni un centímetre quadrat més de la Costa Brava, ni de la costa catalana”, escrivia.

   

   

   

  Documents relacionats

  2 Comentaris

  1. Esperança Pérez
   Bona tarda, voldria saber si l'exposició sobre la Costa Brava, per venir amb els meus alumnes de Turisme. Gràcies.
  2. 22440
   Bona tarda Esperança, sí l'exposició està oberta al públic, teniu temps fins al 28 d'abril. L'horari de la seu de Barcelona és aquest: De 9:30 h a 14.00 h i de 14:45h a 19:30h (de dilluns a dijous) i de 8.45 h a 15.30 h (divendres).

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.