• L'exposició de fotografia "En el Fondo del corazón" arriba a Barcelona

  11 maig, 2022

  El fotoperiodista i col·legiat Joan Guerrero inaugura l'exposició sobre el barri, El Fondo, de Santa Coloma de Gramenet. Acompanya'ns el pròxim dijous 26 de maig, a les 18:00 h,  a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i contempla l'obra de qui defineixen com el poeta de la fotografia. La inauguració anirà a càrrec del degà del Col·legi de Periodistes, Joan Maria Morros, i de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón. 

  El fotoperiodista i col·legiat Joan Guerrero inaugura l'exposició sobre el seu barri, El Fondo de Santa Coloma de Gramanet

  Joan Guerrero és un referent dins del fotoperiodisme, reconegut amb nombrosos premis. Al llarg de la seva trajectòria ha col·laborat a Grama, El Periódico de Catalunya, El Diario de Barcelona, El Observador, La Vanguardia o El País. Va néixer a Tarifa i poc després va arribar a Santa Coloma de Gramenet, el lloc des d’on ha mirat el món. 

  "Catalunya és com un gran riu, que té afluents com venes d’aigua, però els afluents, els d’abans i els d’ara, l’han enriquit i ho continuaran fent" afirma el fotògraf. Durant anys ha retratat els carrers de Santa Coloma, forjat a cop d’allaus migratòries des del segle passat, de cultures barrejades, sempre divers i mestís, amb l'objectiu d'aconseguir retratar-ne l’esperit dels veïns i la màgia dels carrerons del barri. Ara exposarà tota la seva vida a l'exposició "En el Fondo del corazón", una mostra que s'inaugurarà el pròxim dijous 26 de maig, a les 18:00 h,  a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya 10, principal, Barcelona). 

  Aquesta exposició va néixer a poc a poc, com un agraïment a la gent del Fondo i a la convivència que sempre l’ha caracteritzat. Una singularitat que és massa desconeguda, potser, per l’estigma que encara arrossega injustament la perifèria i que ell retrata pel visor del cor. L'artista considera que tot i que amb el temps Fondo hagi canviat molt, no ha deixat de ser el mateix de sempre "aigües barrejades d’un afluent en què la vida es deixa endur, senzilla i preciosa, cap a un futur esperançat".

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.