• L'exposició sobre Josep Maria Planes torna a Manresa

  3 novembre, 2017

  L'exposició "A propòsit de Josep Maria Planes (1907-1936)" es pot visitar durant el mes de novembre a la seu de la Fundació Universitària del Bages (FUB). La mostra torna a Manresa després d'haver-se exposat a Memorial Democràtic i a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona.

  L'exposició és al vestíbul de la FUB
  Autor:
  FUB
  L’exposició s’inclou dins la celebració de l’Any Josep Maria Planes (2016-2017) que ha culminat amb el reconeixement del periodista com a Manresà Il·lustre. Planes, considerat el precursor del periodisme d’investigació a Catalunya, fou assassinat a la carretera de la Rabassada amb només 29 anys per un escamot de la FAI.

  La mostra ha estat comissariada per Jordi Finestres i Jordi Serrat, periodista i professor de la UVic-UCC respectivament; patrocinada per la UVic-UCC, a través de l’Oficina de Gestió Cultural i el Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement, i l’Ajuntament de Manresa; i ha comptat amb la col·laboració de la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Dotze apartats

  “A propòsit de Josep Maria Planes (1907-1936)” es va inaugurar al Casino de Manresa i ha estat exposada a Memorial Democràtic i la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona. El contingut s’estructura en els següents apartats:

  1.            Manresa-Sant Mateu de Bages, connexió sentimental

  2.            Els inicis periodístics a Manresa

  3.            Esport, ciutadania i periodisme

  4.            Nou reporterisme de Mirador i d’ Imatges

  5.            Nits de BCN, nits de de teatre

  6.            I un Be Negre!

  7.            Els gàngsters de Barcelona, genuí periodisme d’investigació

  8.            Cas Badia, periodisme i denúncia

  9.            Set trets a la Rabassada

  10.          República, esperança i compromís

  11.          Catalunya, pàtria i llibertat

  12.          Escriure als anys 30

  La comissió organitzadora de l’Any Planes és formada per la Fundació Independència i Progrés, l’Associació Memòria i Història de Manresa, El Col·lectiu Desvalls, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), la Fundació Universitària del Bages (FUB), Òmnium Bages, la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya, els periodistes Pep Corral i Jordi Finestres, i l’historiador Jordi Sardans.  

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.