• L'Hospital Clínic, la Universitat Pompeu Fabra i Òscar Camps, premiats a la X edició dels Premis Gabinets de Comunicació

  16 octubre, 2018

  L'Hospital Clínic, premi a la Millor Acció Comunicativa; la Universitat Pompeu Fabra, Premi a la Innovació i Òscar Camps, Premi Portaveu han estat els guanyadors de la X edició dels Premis Gabinets de Comunicació del Col·legi de Periodistes. Uns premis que, a proposta de la Degana Neus Bonet, a partir d'ara portaran el nom de Pilar Casanova, en reconeixement a aquesta periodista col·legiada i impulsora d'aquests guardons.

  El Col·legi de Periodistes ha lliurat aquest 16 d'octubre els guardons de la X edició dels Premis Gabinets a la Sala Apolo de Barcelona. La cerimònia ha estat enmarcada dins de la "Festa dels Periodistes", on han assisitit uns 225 professionals de tot Catalunya. L'acte ha comptat amb les intervencions de Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes, Cristina Salvador, responsable del Grup de Treball de Gabinets i  Joan Brunet, exdegà. Una de les novetats respecte el premi el va avançar la Degana Neus Bonet, que va proposar que a partir de la pròxima edició, ja portin el nom de Premis Pilar Casanova, en reconeixement a aquesta periodista col·legiada i impulsora d'aquests guardons que ens va deixar ara fa un any..

  Durant l'acte de lliurament, el jurat del Grup de Treball de Gabinets de Comunicació del Col·legi de Periodistes va anunciar els guanyadors de la X edició dels Premis Gabinets de Comunicació que s’atorguen amb una periodicitat anual. A la present edició s’han presentat i complert amb els requisits un total de quinze candidatures.

  El Premi a la Millor Acció Comunicativa s’ha concedit a l’Hospital Clínic de Barcelona presentat pel col·legiat Rai Barba. El jurat ha destacat la plataforma PortalCLÍNIC per ser un excel·lent exemple de governança multidisciplinària en la qual hi ha participat tant  periodistes com metges i pacients i ha apreciat que es tracta d’un portal multilingüe destinat a la ciutadania amb vocació de servei públic. 

  El jurat també ha fet una menció especial a la campanya “Periodistes per la Pau” presentada per la col·legiada Sònia Cervià. S’ha avaluat positivament la seva aportació de valors i de promoció a la participació ciutadana, oferint testimonis dels més petits i de les famílies protagonistes. Alhora, realça la tasca del periodisme davant les noves generacions.

  El Premi a la Innovació ha estat atorgat a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) candidatura presentada pel col·legiat Gerard Vall-llovera. El jurat ha valorat la revista 360.upf pel bon ús de recursos digitals, especialment per apropar-se a les noves generacions. També s’ha destacat els testimonials humans que aporta, que s’hagi centrat en el col·lectiu de l’estudiant i perquè aplica una visió de 360 graus en el món de l’educació, on tothom té un paper en l’àmbit educatiu.

  El Premi Portaveu 2018 s’ha atorgat per votació dels col·legiats/des a Òscar Camps, fundador de l’ONG Proactiva OPEN ARMS. L’entitat fou creada fa tres anys i la seva primera acció va ser l'assentament a Lesbos d'un grup de voluntaris, encarregats d'ajudar els refugiats sirians que intentaven arribar a l'illa, procurant que no morissin durant el trajecte. Òscar Camps ha estat escollit amb més d’un 45% dels vots.

  Els guardons tenen l’objectiu de reconèixer i impulsar la tasca dels gabinets de comunicació i dels professionals que hi treballen, així com fomentar els esforços del sector privat i públic per donar accés a una informació veraç i útil. Els Premis Gabinets de Comunicació tenen com a referència el Manual de Bones Pràctiques elaborat pel Grup de Treball de Gabinets de Comunicació del Col·legi. 

  Premis:
  Premis Gabinets de Comunicació
  • Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes
   Foto:
   Jordi Salinas
  • Cristina Salvador, coordinadora del Grup de Treball de Gabinets de Comunicació
   Foto:
   Jordi Salinas
  • Joan Brunet, exdegà del Col·legi de Periodistes
   Foto:
   Jordi Salinas
  • El col·legiat Rai Barba de l'Hospital Clínic, gunyador del Premi a la Millor Acció Comunicativa
   Foto:
   Jordi Salinas
  • El col·legiat Vall-llovera de la UPF, guanyador del Premi a la Innovació
   Foto:
   Jordi Salinas
  • Òscar Camps (a la pantalla) fundador de Proactiva OPEN ARMS, guanyador del Premi Portaveu 2018
   Foto:
   Jordi Salinas
  Documents relacionats

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.