• L'humor gràfic com a eina de comunicació

  3 novembre, 2021

  Descobreix els reptes i oportunitats del futur de l'humor gràfic amb la jornada que tindrà lloc el dimarts 16 de novembre, a les 11.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. Cal inscripció prèvia per assistir-hi presencialment. L'acte també es podrà seguir a través del canal de YouTube del Col·legi. 

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Associació Frente Viñetista organitzen la jornada "ComunicARTE: L'humor gràfic com a eina de comunicació" el pròxim dimarts 16 de novembre, a les 11.30 h, a la seu de Barcelona del Col·legi. La tradició satírica a casa nostra ve de lluny així que dibuixants com Jaume Capdevila, Iratxe FernándezManuel Álvarez Junco  debatran sobre els reptes i oportunitats del futur d'aquesta activitat artística i periodística. Les vinyetes dels diaris no només ens provoquen rialles, sinó que ens permeten analitzar la història de la nostra societat. 

  L'acte també comptarà amb la participació d'Eneko, dibuixant i il·lustrador que ha treballat a diaris i revistes de Veneçuela i Espanya i Estrella Caso, coordinadora de la-politica.com i creadora de miguelgila.com. Els dos professionals de la satírica ens presentaran el Frente Viñetista, associació que promou i difon el treball dels humoristes gràfics amb l'objectiu de generar noves oportunitats professionals. L'entitat es va crear l'any 2018 i enguany han creat la primera botiga online del sector a Espanya. 

  CONFIRMA LA TEVA ASSISTÈNCIA

  Programa:

  • 11:30 - 12:00 Benvinguda amb Estrella Caso

  • 12:00 - 13:00 Microponències i taula rodona: Comunicar amb humor, oportunitats i reptes de futur.

   • Iratxe Fernández, Atxe. Llicenciada en Belles Arts. Dibuixant que ha publicat en múltiples mitjans i és cooperativista de La Marea. El seu darrer llibre “Capitalismo. ¿Por què?”.
   • Carlos Escaño. Llicenciat en ADE i Dret. Màster en Acció Solidària Internacional Europea. Responsable a Amnistia Internacional de campanyes sobre Drets Humans a Espanya. Activista a la plataforma No Somos Delito.
   • Maria José Robles. Doctora en Psicopedagogia. Professora de Secundària. Coordinadora del Projecte Nacional “Conectando escuelas con creatividad” i creadora del “Guardián del Humor”.
   • Manu Huerta. Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques. Director Creatiu ha treballat a diferents agències de publicitat. 
   • Manuel Álvarez Junco. Doctor en Belles Arts i Professor emèrit de la Universitat Complutense de Madrid. Humorista gràfic a diferents mitjans. Autor de “El humor gráfico y su mecanismo transgressor”. Membre de la directiva de l'Institut Quevedo de l'Humor.
   • Jaume Capdevila, Kap. Ninotaire, llicenciat en Belles Arts. Destacat activista del món del dibuix d’humor, ha publicat nombrosos llibres. Guardonat amb premis com el Press cartoon europe o el Gat Perich, és un gran especialista en premsa satírica dels segles XIX i XX i comissari d'exposicions.
   • Modera: Estrella Caso
  • 13:00-13:30: Presentació de Frente Viñetista
   • Eneko. Dibuixant i il·lustrador que ha treballat a diaris i revistes de Veneçuela i Espanya. Soci fundador del Frente Viñetista.
   • Estrella Caso. Llicenciada en Ciències Físiques. Màster en Direcció d'Empreses i Màrqueting. Presidenta del Frente Viñetista. Coordinadora de la-politica.com i creadora de miguelgila.com.
  • 13:30-14:00 Torn obert de paraules

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.