• L'humor necessari de Toni Soler

  12 febrer, 2020

  El comunicador estrena la VIII Setmana dels Rahola amb una conversa distesa en què parla tant de la seva faceta professional com de la seva vessant més personal

  8 febrer, 2020
  Autor:
  Miquel Millan

  Toni Soler (sense presentacions innecessàries) va estrenar la VIII Setmana dels Rahola un dissabte de febrer al migdia. Era un dia arriscat per fer un acte a Girona, però era el que ell podia. I no va fallar: l'Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona es va omplir d'un públic (majoritàriament incondicionals del comunicador) que va gaudir de la conversa que Soler va mantenir amb la periodista Clara Sánchez-Castro.

  El president de la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, Joan Ventura, va donar la benvinguda als assistents i va fer una breu introducció a l'acte, conscient que el gran protagonista del dia havia de ser Soler. Al llarg d'una hora i mitja llarga, el director de Polònia i de l'Està passant va parlar de política, televisió, censura, vida personal i fins i tot de sexe amb Sánchez-Castro, en una conversa distesa acompanyada per moltes rialles del públic. 

  Va parlar sense embuts de la denúncia que ha posat la Fiscalia pel gag de l'Està passant en el qual comparaven els Mossos d'Esquadra amb gossos, i va admetre que "ens vam equivocar" generalitzant una crítica a tot un col·lectiu. Per això va mateix, va insistir que l'endemà mateix va demanar perdó: "si un dia t'equivoques, et disculpes", va afirmar, afegint que "espero que no hi hagi judici". Tot i que no es va poder estar de dir que "si la Fiscalia  diu que he fet una cosa malament, això em fa pensar que ho he fet bé"

  Sobre l'acomiadament de Toni Albà del Polònia pels tuits en els quals qualificava Inés Arrimadas de prostituta, Soler va opinar que "hi ha línies que no es poden creuar" i que Albà no es va voler disculpar amb la política de Ciudadanos. També va remarcar que va ser Albà qui va plegar del programa. 

  Referent al Polònia, precisament, Soler va assenyalar que està molt content de seguir sent líders d'audiència després de 14 anys, i va reconèixer que el programa de sàtira política ha contribuït a crear referents i a referenciar els catalans i la seva classe política. "Si hem contribuït a prendre'ns la vida amb més humor i a ajudar a riure'ns de nosaltres mateixos, ja haurà valgut la pena", va dir. Va voler atribuir el mèrit de l'èxit a tot l'equip: "el Polònia és una maquinària de precisió suïssa, s'enregistra en només dues tardes, i això és gràcies a l'equip tan gran que hi ha al darrera". Sobre els personatges del programa, Toni Soler va confessar que "només n'hi ha de dos tipus: els dolents i els tontos". Va admetre que des de l'octubre del 2017 ja no s'ho passa tan bé com abans amb el programa: "hi ha dies que diria que el fes algú altre, perquè jo estic massa enfadat" amb la situació política. Per a ell, l'època més divertida del programa "va ser la de Montilla"

  També va remarcar que TV3 no li ha marcat mai cap línia vermella i que ha tingut llibertat absoluta per fer el que ha volgut. "Potser el que els costa una mica més són els temes corporativistes", va dir. I va posar com a exemple que van ser "reacis" a què al Polònia imitessin a Jordi Basté, "perquè és de Rac1, una ràdio que no és de la corporació". Finalment, va considerar que ell no ha aplicat mai l'autocensura: "jo no en diria autocensura: és responsabilitat. De vegades cal pensar una mica abans de fer broma sobre alguna cosa o sobre alguna persona. Jo no en diria autocensura"

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.