• Lleida commemora el Dia Mundial de la Televisió

  21 novembre, 2016
  Nou televisions lleidatanes van participar en la commemoració que per primera vegada organitzava la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que va tancar amb un programa televisiu especial gravat al Magical Media.

  El Col·legi de Periodistes de Catalunya- Demarcació de Lleida (CPCLleida) ha commemorat el Dia Mundial de la Televisió a Lleida (21 de novembre) amb tot un seguit d’actes organitzats per nou televisions de la província. La degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, es va desplaçar fins a la capital del Segrià per seguir de ben a prop les activitats que s’hi van programar. Bonet va valorar positivament “ la voluntat de reflexionar sobre el futur del mitjà televisiu que proporciona una jornada d’aquestes característiques”, i va felicitar el Col·legi de Periodistes de Lleida per la iniciativa.

  Per la seva part, Rafa Gimena, president del CPCLleida, va manifestar que la jornada " ha estat possible gràcies a la bona harmonia entre les televisions lleidatanes que hi participen”. “La proximitat i la coneixença entre tots els professionals fa possible aquest tipus d’iniciatives”, ha afegit Gimena.

  El punt i final de la jornada el va posar el programa de televisió ‘Televisió 3.0’ que es va gravar al Magical Media i que fou conduït per les periodistes Mònica Mombiela i Mariví Chacón i que va ser emès el mateix dia per Lleida TV. El programa, que va recordar els inicis de la televisió al nostre país, va entrevistar Miquel Calçada, amb el qual es va fer un repàs de la seva trajectòria televisiva i amb qui també es va parlar de la televisió del futur.

  En aquest sentit, Calçada va comentar que “ la tecnologia i les xarxes socials han canviat la manera de veure la televisió”. Segons Calçada, això de vegades provoca polarització i que la gent només s’informi en canals de la seva ideologia. Respecte a les eleccions dels Estats Units, el periodista va explicar que “ he pogut copsar un cert equilibri informatiu seguint la CNN i la Fox, dues cadenes oposades”. En canvi, "a casa nostra", va comentar, " tota la oferta televisiva que ens arriba de l’Estat espanyol no compta amb aquest equilibri informatiu”. I va afegir: “ És imposible veure algú que defensa el referèndum d’autodeterminació a Catalunya i tingui veu en aquests mitjans”.

  D’altra banda el programa va comptar amb una taula de debat sobre el futur de la televisió amb la presència de Sergi Vicente (director de Barcelona TV), Lluís Caelles (periodista de TV3), Eva Varas (editora del portal digital 324.cat) i la periodista i escriptora lleidatana, Laura Bernis. Les noves tecnologies foren un dels temes tractats, sobre les quals Lluís Caelles va dir que si bé és cert que “ens permeten immergir-nos en la notícia, no només ens hem de quedar amb aquesta plasticitat sinó amb la notícia i anar una mica més enllà”.

  El debat també va posar sobre la taula com arriba la televisió als joves, sobretot mitjançant el canal YouTube i els influencers. Eva Varas va manifestar que als joves “cal oferir-los històries que els afectin i que els ho expliqui algú amb qui empatitzin. Per arribar a ells hem de canviar la manera de narrar”. Sobre aquest mateix tema, Laura Bernis va comentar que “els mitjans cal que pensin en el fet que l’usuari ja no és un mer espectador sinó que cal interactuar-hi i fins i tot que aporti contingut”.

  Pensant ja en el futur i els nous models de negoci del mitjà televisiu, el director de Barcelona TV va comentar durant el debat que “els models tradicionals estan en crisi; s’hauran d’adaptar i experimentar per seguir endavant”.

  La commemoració del Dia Mundial de la Televisió a Lleida ha comptat amb la participació de 9 televisions de la demarcació: TV3 Lleida, TVE Lleida, Lleida TV, Aran TV, Pirineus TV, Balaguer TV, Mollerussa TV, Tàrrega TV i Teleponent. Les cadenes van preparar una programació especial per commemorar aquesta diada que organitza per primera vegada el Col·legi de Periodistes de Lleida. Pots mirar les peces en els següents enllaços.


  TV3 Lleida (minut 12): TN Comarques des del claustre de la Seu Vella.
  Mollerussa TV : Xerrada sobre noves maneres de consumir TV.
  Balaguer TV : Enquesta als ciutadans.
  Tàrrega TV : Enquesta als ciutadans.
  Teleponent : Enquesta als ciutadans.
  TVE Lleida : Peça per L'Informatiu
  Lleida TV-Pirineus TV- Aran TV
  : Notícies Migdia (minut 18:40), Cafeïna i emissió del programa de televisió especial.

  El programa especial ‘Televisió 3.0’ del Dia Mundial de la Televisió a Lleida va comptar amb la participació dels alumnes del Grau de Comunicació Audiovisual de la Universistat de Lleida i els alumnes d’Imatge i So de l’Institut Caparrella que s’han encarregat de la realització del programa. D’altra banda, alumnes de l’Escola Municipal d’Arts Leandre Cristòfol s’han encarregat del decorat del plató de televisió del Magical i alumnes de l’Institut Torre Vicens, del maquillatge dels participants del programa especial que ha gravat el CPCLleida.


  • Intervenció a 'Cafeïna' de Lleida TV
   Intervenció a 'Cafeïna' de Lleida TV
  • Entrevista de Teleponent.
   Entrevista de Teleponent.
  • Dinar participants.
   Dinar participants.
  • Maquillatge per Institut Torre Vicens
   Maquillatge per Institut Torre Vicens
  • Perruqueria per Institut Torre Vicens
   Perruqueria per Institut Torre Vicens
  • Decorat fet per IM d'Art Leandre Cristòfol
   Decorat fet per IM d'Art Leandre Cristòfol
  • Els presentadors del programa amb Pep Oriol.
   Els presentadors del programa amb Pep Oriol.
  • Miquel Calçada durant l'entrevista
   Miquel Calçada durant l'entrevista
  • Realització per IN Caparrella i estudiants Comunicació i Periodisme UdL
   Realització per IN Caparrella i estudiants Comunicació i Periodisme UdL
  • Xerrada de Mollerussa TV
   Xerrada de Mollerussa TV

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.