• Lliurades les Petxines 2023

  9 juny, 2023

  El Teatret del Serrallo ha acollit aquest vespre la XXXI Festa de les Petxines de la Informació, organitzada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i presentada pels col·legiats Biel Roquet-Jalmar i Elisenda Rovira.

  Autor:
  Angel Ullate

  Durant la gala, s’han lliurat la Petxina Oberta, que reconeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes; la Petxina Tancada, que vol ser un toc d’atenció a aquella font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació; i la Petxina Km. 0, amb l’objectiu de distingir el producte periodístic de proximitat i amb vocació de servei al territori.

  Al marge de les votacions i per decisió de la junta de govern, s’ha distingit amb la Petxina Daurada Coia Ballesté (Reus, 1967), en senyal de reconeixement a la seva trajectòria professional i, especialment, per seva tasca al capdavant de la corresponsalia de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al Regne Unit

  Tarraco Viva ha estat guardonada amb la Petxina Oberta per 25 anys contribuint a la divulgació i la comunicació de la història en els mitjans de comunicació, a la qual també estaven nominats Unió de Pagesos i l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.

  La Petxina Tancada ha estat per a l’Ajuntament de Salou per dificultar l'accés a la informació, demanar les preguntes prèviament i denegar les peticions dels periodistes d’entrevistar l’alcalde del municipi, Pere Granados, superant en nombre de vots els altres candidats: Iqoxe i l’Aeroport de Reus.

  Finalment, la Petxina Km. 0 ha recaigut en la secció d’esports de Tarragona Ràdio per la cobertura des de fa anys de l'actualitat esportiva dels clubs i esportistes de la ciutat, fent cobertures especials en fases decisives de promoció o ascens.

  En aquesta categoria també hi figuraven el suplement de l‘ARA Camp de Tarragona i el programa Golfes de Ràdio Ciutat de Tarragona.

  Després del lliurament dels guardons, s’ha celebrat la tradicional rifa d’obsequis entre tots els col·legiats i col·legiades que han participat en la votació, cortesia de Sala Zero, PortAventura, Fet a Tarragona, Inside, Roberto Villareal, DNA, Parc Samà, Catedral de Tarragona, Coca-Cola, Borges, DOP Siurana, Cellers Sant Rafel, Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de Tarragona, Museu de la Vida Rural, Repsol, Mercats de Tarragona, Nàutic Parc Costa Daurada, Tuna Tour, Aquatònic Termes Montbrió, Cook & Travel, Aquum Estival, Tarraco Arena Plaça, Mas Miró, La Capona i Torredembarra Actualitat.

  Per finalitzar la festa, els assistents han pogut gaudir d’un càtering que ha comptat amb la col·laboració de Damm i Coca-Cola.

  El Port de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona han donat suport a l’organització d’aquest acte.

  Premis:
  Premis Petxines de la Informació

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.