• Lliurament de la XIV edició dels premis Mila de Periodisme

  11 març, 2021

  La Sala Alfred Perenya de la regidoria de Cultura va acollir ahir al vespre el lliurament dels Premis Mila de Periodisme que convoca l’Ajuntament de Lleida, per mitjà de la regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes, i la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  Autor:
  Javi Martín
  Font:
  Ajuntament de Lleida

  El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit el lliurament de la XIV edició dels Premis Mila de Periodisme acompanyat de la tinent d’alcalde Sandra Castro i del president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena.

  En l’acte, l’alcalde ha lloat les autores i autors dels treballs distingits i, també, la trajectòria del guardó així com l’aliança estratègica entre l’Ajuntament de Lleida i el Col·legi de Periodistes, que els fa possibles. Pueyo ha subratllat el compromís del govern de la Paeria amb les polítiques d’igualtat i ha recordat que l’actual composició del consistori és la més paritària de la història.

  Sandra Castro ha remarcat que els treballs presentats representen un altaveu per a realitats de dones que són, sovint, invisibles i ha subratllat l’alta proporció de guardonats/des locals. També ha reiterat la necessitat que els homes se sumin i s’involucrin amb el feminisme.

  Rafa Gimena ha manifestat que els Premis Mila són un referent a l’Estat per la defensa i la promoció que fan del periodisme amb perspectiva de gènere. El president dels periodistes col·legiats a Lleida ha reivindicat el paper de la dona en el món dels mitjans de comunicació i ha defensat que les dones ocupin més càrrecs i paper amb responsabilitats.

  A l'acte han assistit els regidors joan Ramon Castro, José María Cordoba, Marissa Xandri i Sergio González. 

  Els guanyadors de la catorzena edició dels Premis Mila són:

  -En la categoria de Fotoperiodisme, el reportatge premiat ha estat TRANSició, del fotògraf Itmar Fabregat Aranda, publicat al Diari Segre, el dia 22 de novembre de 2020.

  -En la categoria de Premsa escrita, el Jurat ha acordat concedir premi al reportatge Maternitat en solitari, de Jaume Barrull Castellví, publicat al Suplement Lectura del diari Segre, el 16 de febrer de 2020; així mateix, el Jurat ha fet menció expressa d’un segon reportatge del mateix periodista, Art amb perspectiva, que també ha estat molt ben valorat per tots els membres.

  -Pel que fa a la categoria Audiovisual, el Jurat va declarar el premi desert però ha lliurat un accèssit al programa Lleida en joc, d’Oriol Jové Font, per la iniciativa en la retransmissió dels partits de futbol de l’equip femení de l’AEM, a través d’Alpicat Ràdio.

  Finalment, en categoria Mitjans Digitals, s’ha concedit premi i un accèssit; premi per al reportatge Una terra de dones pageses, de la periodista Laura Saula i Tañà, publicat a www.lamira.cat, l’11 de desembre de 2020. I accèssit per a Adona’t. Al Segrià Nord es respira aires de canvi, signat per Gemma Peris Duran, Pili Garcia Sánchez i Esther Peiró i Malla, i publicat a L’Oest- La Xarxa d’informació positiva, el 31 de desembre de 2020.

  Els premis tenen una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria. Els accèssits no tenen dotació econòmica, però són un reconeixement a la tasca dels i les professionals i la qualitat dels treballs.

  El Jurat del premi Mila l’han integrat Sandra Castro, regidora d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes i presidenta del Jurat; Rafa Gimena, president del Col·legi de Periodistes de Lleida; Marina Pifarré, consellera del Consell Municipal de les Dones; Estela Busoms, periodista lleidatana col·legiada; Teresa Macià, periodista guardonada en la XIII edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida; i Isabel Hornos, tècnica de Polítiques d’Igualtat de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida.

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.